2024.04.19, Péntek

Két villámgyors döntéssel vette kezdetét Dunaújváros januári közgyűlése, ahol Cserna Gábor polgármester a testület elé tárta a Dunaferr Sportegyesület 50 milliós tartozását, valamint elfogadásra javasolta a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program nyertes pályázatát.

Hirdetés

A Dunaferr Sportegyesület még 2009-ben kért a város önkormányzatától 50 millió forint kölcsönt rövid távú visszafizetés vállalásával. Ám a visszafizetés dátumát évről évre kérte későbbre halasztani. Elfogyott a türelem, most arról döntött a közgyűlés, hogy az 50 millió forint visszafizetés végső dátuma 2017. február 15. Cserna Gábor polgármester közölte, hogy a sportolói utánpótlás nevelésre kívánja fordítani a város a visszajáró 50 millió forintot.

A Kormány tavaly nyáron indította el a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programot, melynek tárgya kültéri sportpark kialakítása a helyi sajátosságok figyelembevételével, akként, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéseket végez, melynek alapja a programban való részvételre benyújtott és elfogadott kérelem. Dunaújváros tavaly négy sportparkra nyújtott be pályázatot, közülük egynek az elfogadásáról érkezett értesítés a napokban. Ehhez kellett a város közgyűlésének támogató szavazata, amit természetesen megadott a testület.

A „C” típusú sportpark létesítéséhez szükséges minimális terület 90 m², a sportparkok talajburkolata gumi, a minimálisan telepítendő eszközszám 8 db. A sportpark által biztosított sportolási lehetőségek a következők: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés.

A kiválasztott helyszínnek olyan állapotúnak kell lennie, melyen a munka megkezdhető.

Az előterjesztésben szerepelt, hogy a leginkább megfelelő helyszín a felső Duna-part Batsányi utca mögötti része lehet. Az önkormányzat részéről a terepalakítást a DVG Zrt. fogja végezni, a sportpark kialakítását pedig az NFM háttérintézménye, az NSK látja el.

Helyi hírekpályázatDunaújvárosKözgyűléssportparkDunaferr SportegyesületNemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program