2024.03.29, Péntek

Ünnepi hangulatot csempésztek az időseket gondozó otthonokba

mezohir.info

2016.12.21. 10:52

Van az úgy, mikor egy jó szó, egy kedves mosoly, egy pillanatnyi odafigyelés többet ér ezer nagy ajándéknál. Ennek tudatában köszöntötték dalaikkal a mezőfalvi és nagyvenyimi kórusok az idős otthonokat.

Hirdetés

A karácsony közeledtével az egyedül maradt, vagy otthonuktól távol került emberek, közösségek környezetében különösen érvényes a felvezető gondolat. Ezért is érzik fontosnak a városkörnyéki énekkarok, dalkörök, hogy időseket gondozó otthonokba csempésszenek egy kis ünnepi hangulatot fellépéseikkel.

Múlt héten a Mezőfalvi Nőikar látogatott el a Cordastella Nyugdíjas Otthonba, ahol dallal, énekkel szereztek kellemes perceket az otthon már nagyon idős lakóinak.

Ezen a héten, hétfőn délután a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalköre kereste fel a községben működő Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonát. Negyvenhat idős, ápolást igénylő lakónak szereztek örömteli pillanatokat az előadott karácsonyi és egyházi énekekkel. A program végén közös vendéglátás és beszélgetés zárta a délutánt.

Helyi hírekMezőfalvaNagyvenyimkarácsonyi énekekidős otthonkórus