2024.04.24, Szerda

Nemzedékek találkoztak a nagyvenyimi ünnepségen

mezohir.info

2016.12.17. 17:33

December 15-én, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában iskolások és óvodások a műsorukkal kívántak boldog karácsonyt az időseknek.

Hirdetés

Rohamosan közeleg a keresztény kultúra egyik nagy ünnepe a karácsony, melynek talán a legboldogabb és legmeghittebb pillanata, mikor kisgyerektől nagy szülőig bezárólag a szeretet jelképeként ajándékot adunk egymásnak. December 15-én, csütörtökön a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola zsúfolásig megtelt tornatermében ilyen szeretettel nyújtották át műsorukat óvodások, iskolások. Gyerekek, unokák, dédunokák kívántak boldog karácsonyt.

Az önkormányzat és intézményei nevében szeretettel, megbecsüléssel köszöntjük településünk időskorú lakóit – ezekkel a szavakkal vezette fel köszöntő beszédét Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere a több száz fős ünnepi közönség előtt. Az adventi időszak szeretetteljes várakozásának idejéről, a karácsonyi készülődés és az ünnepek meghitt hangulatáról való megemlékezés után a polgármester asszony kiemelte, sajnos egyre kevesebb házat, teret, utcát lehet látni feldíszítve a faluban. Azért még van jó példa. Az önkormányzat is kiveszi a részét az ünnepi díszítésből. Dunaújvárosba vezető út mentén világító dekorációk, a hivatal melletti Barátságkőnél adventi koszorú és civilek által készített Betlehem segít ráhangolódni a karácsonyi ünnepekre. A követ körülölelő koszorú a négy gyertyával azt jelképezi, hogy Nagyvenyimen együtt lehetnek a község lakói, kicsinyek, felnőttek és idősek az őket körülölelő szeretetben. Ez a település az otthonunk, és mi nagyvenyimiek képesek vagyunk tisztelni, szeretni és megbecsülni egymást – hangsúlyozta az ünnepi gondolatok végén Vargáné Kaiser Katalin a község polgármestere.

A hivatalos pillanatok után az óvoda Maci csoportja, az iskola mazsorett csoportjai, az iskola énekkara, Czuppon Péter előszállási és baracsi gyermek néptáncos tanítványai adtak óriási sikerű műsort. Az eseményen egy örömteli bejelentés is elhangzott. A nagyvenyimi mazsorett csoport - mely jelenleg Fejér megye egyetlen ilyen gyermek csoportja - most először szerepel igazi mazsorett csizmában. Hosszú és kitartó munka jutalma. Gratulálunk! A rendezvény végén meghívott sztárvendégként Tihanyi Tóth Csaba, valamint Bognár Rita színművészek operett és magyar nóta előadása kívánt kellemes karácsonyt a megjelenteknek.

Helyi hírekgyermekünnepségNagyvenyimidősek karácsonya