2024.03.29, Péntek

Több mint 14 kilós az idei rekorder

2016.10.02. 09:55

 Tizennégy kilogramm feletti gímtrófeát is bemutattak a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. 2016. évi gímszarvas trófeaszemléjén pénteken, amelyet az Erdők hete Fejér megyei rendezvénysorozat nyitónapján tartottak Székesfehérváron.

Hirdetés

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes-államtitkára és L. Simon László kormánypárti országgyűlési képviselő köszöntőjükben Fejér megye erdőinek kiváló adottságait méltatták. Kiemelték, hogy a kiállított trófeák a jó vadgazdálkodást mutatják.
    

Majoros Gábor a zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy Fejér megye adottságai nem érik el Zala vagy Somogy megye természeti adottságait, de nagyvadak tekintetében az országos trófealistákon mindig az első tízben szerepelnek gím- és dámszarvas, muflon vagy őztrófeáikkal.
    

Közölte, hogy a szemlén több arany, ezüst és bronzérmes trófeát állítottak ki a vadászvendégek jóvoltából. Hozzátette, az idei rekordot egy 14,08 kilogrammos gímtrófea tartja.
    

Haas Béla, a Vadex vadászati ágazati igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a cég öt vadászterületen közel 30 ezer hektáron folytat vadgazdálkodást. Szeptemberben 59 gímszarvas került terítékre, amelyek közül hat arany, 19 ezüst és 14 bronz minősítést kapott. Négy gímbika agancsa volt 10 kilogramm fölött, hármat a fehérvárcsurgói vadasparkban, egyet pedig Sárszentágota környékén ejtettek el.
   

 Az idei rekorder trófea a Vadex területén elejtett második legnagyobb súlyú, bírálati pontszámra pedig az örökranglista harmadik helyezettje.

Helyi hírekgímszarvastrófeavadászatvadex