2024.04.25, Csütörtök

Korszerű tornateremmel bővül a zichyújfalui általános iskola

kormany.hu

2016.10.14. 07:44

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, 260 millió forintból megvalósuló tornaterem alapkövét tette le Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár 2016. október 13-án, Zichyújfalun. Az új létesítményt a diákok várhatóan már jövőre birtokba vehetik.

Hirdetés

A zichyújfalui Chernel István Általános Iskola Fekete István Tagiskolájának telkén épülő új tornaterem alapterülete mintegy 741 m², belmagassága több mint 7 méter, ezért nemcsak a mindennapos testnevelésre, hanem kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocizásra is alkalmas lesz.

A tornaterem megjelenésében az iskolához igazodik, az iskolaépülettel együtt egységben tükrözik a hely építészeti hagyományait. A fejlesztés teljes egészében költségvetési forrásból megy végbe, az önkormányzatnak nem kell önrészt vállalnia.

Boros Anita helyettes államtitkár kiemelte: „A kormány valamennyi intézkedése mögött ugyanaz a filozófia áll – egy Magyarország van, és ennek az országnak olyan helynek kell lennie, ahol minden gyermeket azonos esélyek illetnek meg. Magyarország Kormánya az elmúlt évtizedekben példátlan iskola- és sportfejlesztéseket valósít meg országszerte teljes egészében hazai költségvetési forrásból.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda épül és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. Fejér megyében a zichyújfalui mellett Gárdonyban és Pázmándon tornaterem, Enyingen és Sárbogárdon pedig tanuszoda épül a program keretében.