2024.04.19, Péntek

Döntésünk a jövőnk - prevenciós vetélkedő a megyében

Fejér Megyei Kormányhivatal

2016.10.05. 11:58

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya negyedszerre hirdet vetélkedőt a megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében.

Hirdetés

A téma aktuális, mivel megyénkben évente mintegy 350-380 fiatalkorú terhességét regisztrálják, melyek fele megszakítással, fele szüléssel végződik. A szexuális úton terjedő betegségek egyre fiatalabb korosztályt érintenek. Emelkedik a HIV pozitív és AIDS-betegek száma. A megyék rangsorában Budapest és Pest megye után változatlanul a 3. helyen áll Fejér megye. Nyaranta egymást érik a különböző fesztiválok, melyek számos kockázatos magatartásformát rejtenek magukban – mint például az alkoholfogyasztás, kábítószer használat, illetve a felelőtlen, védekezés nélküli szexuális együttlét.

A Döntésünk a jövőnk elnevezésű prevenciós vetélkedő célja, hogy a versenyző tanulók körében játékos, szórakoztató formában hívják fel a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére, ezen belül a szexuális úton terjedő betegségek, a nem kívánt terhességek megelőzésére, illetve a tudatmódosító szerek befolyásoló hatására. A három fordulós vetélkedő alatt a diákok számára egyértelművé válik a megelőzés fontossága. A megmérettetés során plakátkiállítás is rendeznek a székesfehérvári buszpályaudvaron, melyet minden érdeklődő megtekinthet november második felében.

A versenyre október 10-ig lehet jelentkezni, a kiírás INNEN letölthető.

 

Helyi hírekkormányhivatalszexualitás