2024.04.20, Szombat

Bemutatjuk Korit, a kétfejű sárkányt

szekesfehervar.hu

2016.10.10. 09:25

A székesfehérvári Koronás Park új kabalafigurája egy 9 éves gyerek terve alapján készült.

Hirdetés

A Koronás Park még májusban hirdetett ötletpályázatot, melyben arra kérte az 5-16 éves gyerekeket, hogy tervezzenek kabalafigurát. Egy hónap alatt 102 pályázat érkezett be, melyből tíztagú zsűri választotta ki a díjazottakat.

 

 

A Park vasárnapi családi napján adták át a kabalapályázat első díjait, és itt mutatkozott be a győztes terv alapján készült figura, Kori is.

Kori, a Koronás Park királya Vágner Levente, az Agárdi Chernel István Általános Iskola 9 éves tanulójának terve alapján készült. Kétfejű sárkányát Tóth Adrien grafikus rajzolta át, és Ludvánné Csóri Manyi varrta meg belőle a Koronás Park kabaláját. A sárkány már lufin, bögrén, zászlón és buborékfújón is népszerűsíti Székesfehérvár történelmi játszóparkját. 

 

 

 

Ajándékot vehetett még át alkotásáért: Szente Szabolcs, Bodnár Molli, Maróthy Panna, Lendvai Hanna Réka, Soproni Hanna, Smohay Zsófia, Németh Zsófia Eszter, Baranyi Gréta.

A Tourinform különdíját Fülep Domonkos vehette át. Mint F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője elmondta, ezt a rajzot, a város számára emelték ki, terveik szerint nem csak a Koronás Park, hanem Székesfehérvár egészének kabalája lehet a jövőben.

 

Helyi hírekkabalafiguraKoriKoronás Park