2024.03.29, Péntek
A dunaújvárosi és a móri rendőrt sem kímélte a megvadult kutya

A dunaújvárosi és a móri rendőrt sem kímélte a megvadult kutya

police.hu, bacsmegye.hu

2016.10.07. 09:27

A rendőrökre is rátámadt a kaukázusi juhászkutya, többször megharapta őket. Végül egy kötél és gyorskötöző segítségével, valamint a kiérkező halasi járőrökkel együtt sikerült az állatot megfékezni.

Hirdetés

Krasznai Sándor és Keserű Gergő körzeti megbízottakat megerősítő erőként rendelték át Kiskunhalasra a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központba. Az eset még szeptember 23-án történt, amikor szolgálaton kívül, szállásukon tartózkodtak. Egyszer csak segélyhívásra lettek figyelmesek a szomszédos ingatlan területéről.

 Segítség, segítség, megöl! - kiabálta egy férfihang.

A helyszínre siettek, ahol azt tapasztalták, hogy egy nagytermetű, kaukázusi juhászkutya megtámadott egy férfit, aki, mint később kiderült, a kutya etetésével volt megbízva a tulajdonosok távollétében. A rendőrök azonnal a bajba jutott férfi segítségére siettek, de a kutya őket is megtámadta és mindkét rendőrt többször kézen harapta.  A megvadult ebet végül a kiérkező helyi járőrök segítségével sikerült megfékezni.

 

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány példamutató, életmentő, rendőri hivatásához méltó tevékenységéért dicséretben és jutalomban részesítette Krasznai Sándor címzetes rendőr törzszászlóst, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Adonyi Rendőrőrs körzeti megbízottját,valamint Keserű Gergő címzetes rendőr zászlóst, a Móri Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Alosztály körzeti megbízottját.

 

A fenti képen látható még Makk Flórián címzetes rendőr zászlós, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója és Szabadkai Szabolcs rendőr főtörzsőrmester, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója, akik az Országos Balesethelyszínelő Versenyen elért I. helyezésükért részesültek dicséretben és jutalomban.

Helyi hírekkitüntetésrendőrségmegvadult kutya