2024.04.16, Kedd

7 milliárd forint jut az új belgyógyászati tömb építésére Székesfehérváron

magyarepitok.hu

2016.10.17. 12:29

A Modern városok program keretében 11 ezer négyzetméterrel bővül a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház, ennek érdekében már a költségvetési forrás is rendelkezésre áll.

Hirdetés

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg az a kormányhatározat, mely szerint a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 7 milliárd forintot csoportosít át a költségvetésben az új belgyógyászati tömb kialakításához a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházban.

A tavaly átadott diagnosztikai és műtőblokk után most egy közel 11 ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, kiemelten a modern kori népbetegségek kezelésére alkalmas belgyógyászati tömb épül meg. A Modern Városok program keretében megvalósuló új részleg biztosítja, hogy a betegek a kórházba kerüléstől a rehabilitációig komplex ellátásban részesüljenek egyetlen zárt, biztonságos rendszerben.

Csernavölgyi István kórházigazgató korábbi tájékoztatása szerint a belgyógyászati típusú népbetegségek - a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az onkológiai és pulmonológiai elváltozások – egy osztályon történő kezelése áll a fejlesztés középpontjában. Az öt különálló épületben működő pavilonrendszert megszüntetik, s az új tömbbe helyezik át a pulmonológiát, az onkológiát, a haematológiát, a reumatológiát, a bőrgyógyászatot, az infektológiát és a véradót. A fejlesztés ugyanakkor nem jelent ágyszám emelést, racionalizálással több mint 260 ágy kerül át az új épületbe.

Ezzel a bővítéssel a 2010-ben elindított fejlesztési programot zárják le 2020-ig.

Helyi hírekSzékesfehérvárkórházegészségügyModern Városok Program