2024.04.19, Péntek

Egy fehérvári ifjú fizikusra is szavazhatunk

okkfehervar.hu

2016.09.14. 12:35

A székesfehérvári Vámi Tamás Álmos, az ELTE fizika szakos hallgatója is bekerült az Új Európa Alapítvány A tehetség benned van! szavazására. A fiatal tudós egyik első ösztöndíjasa volt a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványnak.

Hirdetés

Tamás számos díjat, elismerést tudhat magáénak: a TUDOK nagydíjasa, elsőéves kora óta a CERN LHC gyorsítón végez kísérleteket (kutatómunkájával hozzájárult a Higgs-bozon Nobel-díjat jelentő felfedezéséhez 2012-ben), a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felfedezettje, több nemzetközi konferencia előadója. Újabban a világ legmodernebb digitális kamerájának a vizsgálatával foglalkozik a CERN-ben.

Az elhivatott és alázatos kutató a tudomány népszerűsítéséről a következőket nyilatkozta: „A legnagyobb örömet számomra az jelenti, amikor egy-egy előadásom után valakitől azt hallom, hogy “oh, hát én soha nem szerettem a fizikát, de ez nagyon érdekes”. (…) Lévén, hogy nagyon kíváncsi embernek tartom magam, minden információ a világról örömmel tölt el.” 

Szavazatokat leadni az alapítvány weboldalán lehet, minden segítő kattintás Vámi Tamás Álmos további szakmai sikereit támogatja.

Helyi hírektehetségtudomány