2024.04.16, Kedd

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a nyugati elkerülő

okkfehervar.hu

2016.09.12. 10:35

A júliusban megnyílt nyugati elkerülő III. üteme jelentős forgalomváltozást eredményezett a Székesfehérváron átmenő tranzitforgalom tekintetében: az Új Csóri út városon belüli szakaszán 30%-kal kevesebb autó halad át naponta, a teherforgalom csökkenése 40%-os.

Hirdetés

Július közepén nyílt meg a nyugati elkerülő út III. üteme a forgalom előtt. A 7 km hosszú, új nyomvonalon megépült 2x2 forgalmi sávos út a biztonságosabb és gyorsabb közlekedést szolgálja: csökkent a tranzitforgalom, mérséklődött a zajterhelés és a dugók. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága forgalomszámláló műszert telepített az új elkerülő Veszprém felőli csomópontjához az elkerülő forgalmi adatainak és az Új Csóri út forgalomváltozásának elemzése céljából.

 

Az Új Csóri út belső szakaszán – az elkerülő forgalmi adataival összevetve – a forgalom mintegy 30%-kal csökkent, a külső, városhatáron kívüli szakaszon a forgalomcsökkenés 53 %-os. Az útátadás óta jelentősen kevesebb a tehergépkocsi is: a forgalomcsökkenés a belső szakaszon 40%-ot, a külsőn 49%-ot jelent. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tapasztalatai alapján a forgalomátrendeződés hosszabb időszak alatt történik meg, ezért a forgalomváltozásban hosszú távon még jobb eredmények várhatóak.

Helyi híreknyugati elkerülő