2024.04.18, Csütörtök

Az eladók itt diákok - megnyitott a felújított tanbolt

2016.09.19. 11:22

Hajdanán itt tanulták a szakmát az eladónak tanulók, aztán évekig üresen állt, míg végül felújították és ma megnyitották a TiniABC-t a Budai úton, a Halesz sarkával szemben Székesfehérváron.

Hirdetés

A tanbolt épülete a város tulajdona, üzemeltetője pedig a Székesfehérvári Szakképzési Centrum.

A tanbolt már megnyitása előtt is tulajdonképpen a tanulókat szolgálta, hiszen a felújítást is 80%-ban diákok végezték. Kőműves, burkoló, festő, villanyszerelő és asztalos tanoncok dolgoztak az épületen, mindössze a nyílászárókat és a tető vízszigetelését készíttették külső vállalkozóval.

 

 

A boltban a rutintalanabb diákok miatt lehet hogy kicsit lassabb lesz a kiszolgálás a máshol megszokottnál, de a segítőkészség és a mosolygás is a munka fokmérője lesz. Az áruválaszték egy helyi kisboltéhoz hasonló. Hús-­ és pékáruval a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói látják el a boltot.

 

 

A Tini ABC felújításának költsége közel 18 millió forintot tesz ki, a berendezéséhez a város adott támogatást. Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum vezetője augusztusban az fmc.hu-nak azt nyilatkozta, hogy közel százmillió forintot különítettek el idén karbantartásra, felújításokra, ebből az összegből finanszírozták a Tini ABC felújítási költségeit is. Emellett támogatókra is találtak, akik alapanyaggal vagy kedvező árubeszerzési lehetőséggel járultak hozzá, hogy a tanbolt megnyithasson.

Helyi hírekoktatástanbolt