2024.04.23, Kedd

Hihetetlen sok futó volt Fehérvár belvárosában

2016.08.08. 10:38

Részvételi csúcs volt a II. CEP Fehérvár félmaratonon, több mint 1400-an indultak tegnap a versenyen.

Hirdetés

Az áprilisban a rossz időjárás miatt elhalasztott II. CEP Fehérvár félmaraton végül kiváló helyre került az amúgy igencsak zsúfolt versenynaptárba. Ezt támasztja alá, hogy összességében nagyon kevesen mondták le a részvételt, a helyükre pedig érkeztek új nevezések, összesen pedig több mint ezernégyszázan álltak rajthoz. Szerencsére augusztus 7-ére kiváló idő lett, a hétvégén tapasztalt viharból semmi sem maradt a 17:00 órás rajtra, és kánikula sem volt.

 

A szervezők az első versenyhez képest változtattak az útvonalon, ezúttal szinte kizárólag a belvárosban futottak a résztvevők. A II. CEP Fehérvár félmaratonon is három táv között lehetett választani, az indulók 7, 14, és 21km-en, vagyis a klasszikus félmaratoni távon mérhették össze tudásukat. A 7km-es pálya ezúttal is a Bregyó mellől indult, érintette a Zichy ligetet, a felújított Várkörutat, és természetesen most sem maradhatott ki a belváros.

A 21 km-es távon Takács László volt a leggyorsabb, aki valamivel több, mint 1:18 perc alatt teljesítette a háromkörös távot.

Helyi hírekSzékesfehérvárfélmaraton