2024.03.28, Csütörtök

Új öttusa központban nevelkedhet az utánpótlás Móron

2016.07.09. 10:39

Kulcsár Antal mesteredzőről nevezték el az új öttusa sportközpontot Móron.

Hirdetés

Felavatták pénteken a Kulcsár Antal mesteredzőről elnevezett öttusa sportközpontot a Fejér megyei Móron.

A Kodály Zoltán utcában található létesítményt mintegy 50 millió forintból alakították ki egy már nem működő kazánház teljes felújításával, átalakításával. A fejlesztést az öttusa szövetség pályázatán nyert forrásból fedezték, az önkormányzat támogatásával pedig eszközökkel szerelték fel. Az épületben vívótermet és lőteret alakítottak ki.

Kulcsár Ágnes, a névadó lánya, a Móri Öttusa SE edzője hangsúlyozta, hogy Móron szeretne apja nyomdokaiba lépve eredményes öttusázókat nevelni, amihez a létesítmény is hozzásegítheti. Közölte, jelenleg 24 olyan versenyzője van a móri egyesületnek, aki versenyeken is indul és ugyanennyien edzenek a szakosztály keretein belül.

Kulcsár Antal a női öttusa-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. 1977-től edzőként, majd szakosztályvezetőként dolgozott az Alba Volánnál, később éveken át irányította a női válogatottat. A székesfehérvári klubtól és a válogatottól is a 2008-as pekingi olimpia után köszönt el, utána Móron dolgozott. Tavaly december 26-án, életének 66. évében súlyos betegségben hunyt el.

(forrás: mti, magyarepitok.hu)

Helyi hírekMóröttusasportközpont