2024.03.28, Csütörtök

Streetball pályát vehettek birtokba a fiatalok

2016.07.19. 09:13

18,7 millió forint értékű beruházással újabb lehetőséggel bővült a sportolási lehetőségek száma Székesfehérváron.

Hirdetés

Hivatalosan is átadták a Bregyó-közi Sportcentrumban elkészült streetballpályát. A beruházás részleteit helyszínbejárás keretében ismertette dr. Cser-Palkovics András polgármester és Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója.

 

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia az Önkormányzat segítéségével a Bregyó-közi Sportcentrum területén kültéri kosárlabdapályát újított és szerelt fel. A pályarekonstrukció során kiegyenlítő aszfaltréteg és korszerű kopóréteg készült el a pályán, megfelelő vízelvezető lejtéssel, valamint új, sportbarát műanyag borítással.

 

A 18,7 millió forint értékű beruházással tovább bővült a népszerű sportolási lehetőségek száma a Sportcentrumban. A fejlesztés a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO-pályázat keretében valósult meg, a 30%-os önrészt az Önkormányzat biztosította.

A beruházás kapcsán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere örömét fejezte ki, hogy ismét egy sportcélú fejlesztést adhatnak át a városban.

- Székesfehérváron több olyan sportág is található, amelyek igazán közel állnak a város sportszerető közösségéhez. A kosárlabda is ezen sportágak közé tartozik, hiszen nagyon meghatározó a város életében. A kosárlabdához hasonlóan ugyancsak fontos szerepet tölt be Székesfehérvár sportéletében a Bregyó-közi Sportcentrum is. Az elmúlt években olyan fejlesztések valósultak itt meg, melyeknek köszönhetően európai szintű közösségi teret hoztunk létre a sportolás céljára, így a baráti társaságok, a családok és az osztályok is ingyen élvezhetik a mozgás örömét – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki reményét fejezte ki, hogy minél többen sportolnak majd a jövőben a Bregyó Sportközpontban.

 

Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója a kültéri szabadtéri pálya avatásán köszönetet mondott az MKOSZ-nek és Székesfehérvár Önkormányzatának, valamint saját kollégáinak, akik segítették a megvalósulást. 

Az Önkormányzat a Kosárlabdázók Szövetségének pályázatával élve és velük együttműködve minden évben több iskolai pálya megújítását szorgalmazza, lehetőséget és jó körülményeket biztosítva több sportág művelésére, támogatva az iskolai és a tömegsportot, valamint az utánpótlásnevelést. Az első program négy tornaterme után 2016 tavaszán három újabb került fejlesztésre, amihez a város is hozzájárult. Most pedig egy szabadtéri streetballpályával bővült ez a lista.

Helyi híreksportsportpályastreetball