2024.04.19, Péntek

Mától újra nyitva a fehérvári vasútállomás utascsarnoka

NIF Zrt.

2016.07.27. 07:49

Pokémonok is birtokba veszik.

Hirdetés

Az utasközönség szerdától birtokba veheti a székesfehérvári vasútállomás főépületének utascsarnokát. A helyiséget a NIF Zrt. felújította, biztonságosabbá tették a gyengén látók számára, s az aluljárót is kiszélesítették.

http://adserver.regon.hu/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=19&loc=http%3A%2F%2Fmagyarepitok.hu%2Fmi-epul%2F2016%2F07%2Fujabb-merfoldkohoz-erkezett-a-fehervari-vasuti-beruhazas&referer=http%3A%2F%2Fmagyarepitok.hu%2F&cb=f7adc05b80

A csarnokot eredeti, korhű állapotban újították fel, valamint:

  • két liftet és új digitális táblákat telepítettek,
  • fotocellás ajtókat szereltek be,
  • az aluljárót kiszélesítették,
  • a bejáratnál a homlokzatra galambvédő hálót helyeztek el

A csarnokban és a peronokon működik az új utastájékoztató rendszer. A vakok és gyengén látók segítésére vezető, illetve veszélyre figyelmeztető sávokat alakítottak ki a csarnokban és a peronokon. Az új aluljárót és az új peronokat ismét a csarnokon keresztül lehet megközelíteni, a jegypénztárak is visszaköltöznek.

 

A 6-8. vágányokon, valamint a főépület első emeletén még zajlanak a munkálatok.

Az új utascsarnok annak a csaknem 25 milliárd forintos fejlesztésnek a része, melyben a NIF Zrt. átépíti a székesfehérvári vasútállomást. Az átmenő vágányokon 100 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok, s az állomás mindkét oldalán zajárnyékoló fal épül. A kivitelezést a prágai székhelyű Subterra a.s., valamint a lábatlani Dömper Kft. és a győri Pannon-Doprastav Kft. alkotta SDD Konzorcium végzi.

 

A teljes fehérvári vasúti csomópont is korszerűsödik: többek között csaknem 20 kilométer új vágányt építenek és megújulnak az elektronikus biztosítóberendezések is.

 

A NIF idén őszre ígéri minden, a székesfehérvári vasútállomást és -csomópontot érintő fejlesztés befejezését.

 

Pokémon-vadászat a váróteremben

Nem csak az utasok, a Pokémonok is ellepik ma a várót. A vasútállomásnál elhelyezkedő PokéStopra ugyanis 14 órától 16 óráig csalit helyeznek ki, hogy minél több zsebszörny gyűljön az épület köré.

A játék használata közben mindenki fokozottan ügyeljen a biztonságra, mert a vágányokon nem Pokémonok fognak közlekedni!

 

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárvasútállomásNIF Zrt.