2024.04.24, Szerda

Gyógynövénygyűjtő túra lesz Pátkán

2016.07.08. 12:18

Szakvezető segítségével ismerhetjük meg a természet patikáját.

Hirdetés

Folytatódnak a természet ajándékait kutató Herbarius gyógynövénygyűjtő túrák a Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében. Ezúttal Pátkára invitálják a tájak és a gyógynövények szerelmeseit július 10-én, vasárnap.

A nyári, virágzó természet ajándékaival Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, miközben a felhasználás praktikáiról is szerezhetnek újabb ismereteket.

A víztározó melletti színes élőhelyen számos hasznos gyógynövény gyűjthető: virágzik az apróbojtorján, a cickafarkfű, a mezei zsálya, a réti füzény, a mezei zsurló, az orbáncfű, a kakukkfű és talán nyílik már az aranyvessző is. Gyűjthető még a pemetefű, az ökörfarkkóró és a fehér üröm – hogy akár az emésztési panaszokra, köhögésre, stresszoldásra vagy fájdalmakra legyen természetes megoldás a házi patikákban. Célszerű vágószerszámot hozni, valamint a gyűjtésre alkalmas papírzacskót.

orvosi pemetefű 

A túra július 10-én, vasárnap 9 órától indul, a találkozó a pátkai elágazásnál lévő benzinkútnál lesz. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8.30 órakor induló járatot javasolják.

 

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a [email protected], 70/338-6173 vagy a [email protected], 30/296-6480 elérhetőségeken.

 

Az időjárásra való tekintettel ajánlott a napvédő felszerelés és a frissítő. A túra körülbelül 13 óráig tart.

Helyi hírektúragyógynövényherbariusPátka