2024.03.29, Péntek

Kommunikációs központot épített a Denso Székesfehérváron

MTI

2017.10.30. 15:55

Kommunikációs központot épített mintegy másfél milliárd forintos beruházással a Denso Gyártó Magyarország Kft. Székesfehérváron, az épületet hétfőn adták át.

Hirdetés

A kétszintes, közel négyezer négyzetméteres kommunikációs központban a földszinten vendégek fogadására alkalmas tárgyalók és étterem, az emeleten pedig oktatási centrum és további tárgyalók kaptak helyet - mondta Kato Jukihiro, a húsz éve alapított Denso Magyarország elnöke a beruházást bemutatva.

Az intézmény átadásán Koszuge Dzsunicsi Japán magyarországi nagykövete hangsúlyozta: Magyarország jövőbeli gazdasági növekedésében kulcsszerepe van az oktatásnak.

 

A nagykövet elmondta, hogy az új kommunikációs központban a világ vezető technológiáit alkalmazó autóipari vállalat a helyi szakközépiskolákkal és felsőoktatási intézmények közreműködésével duális képzési lehetőséget is nyújt.

 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a legnagyobb kérdés ma a magyar gazdaság számára a szakképzett munkaerő helyzete. Ez nem oldható meg az oktatás fejlesztése nélkül, és anélkül sem, hogy törődnénk az emberekkel - fogalmazott. Úgy vélte, a Denso beruházása azt üzeni, hogy a cég foglalkozik dolgozóival, és élen jár a társadalmi felelősségvállalásban is.

 

A Denso Europe elnöke, Uszui Szadahiro elmondta:

"az autóiparnak hatalmas fordulattal kell szembenéznie, hiszen "a százévente megvalósuló paradigmaváltás" előtt állunk."


A cégcsoport az európai régióban 35 gyáregységben közel tizenhatezer embert foglalkoztat. A mintegy 5600 fős Denso Magyarország a legnagyobb európai gyáruk, ahol a most átadott kommunikációs központ az elnök elmondása szerint "az új technológiák, a tudás és az új ötletek szülőhelye" lehet.

A kommunikációs központot az autóipari alkatrészeket gyártó vállalat saját forrásból, közel másfél milliárd forintból valósította meg - közölte az MTI-vel Szincsák Attila kereskedelmi igazgató.

GazdaságSzékesfehérvárDensokommunikációs központ