2024.03.29, Péntek

Nagyot nőtt a Videoton árbevétele

mti

2017.07.25. 18:08

A Videoton cégcsoport az első fél évben nyolc százalékkal növelte árbevételét az előző év hasonló időszakához képest.

Hirdetés

Sinkó Ottó társ-vezérigazgató kedden az MTI-nek elmondta, a várakozásuk 0-5 százalék közötti növekedés volt. Hozzátette, hogy az eredményességük az első fél évben az előző évihez hasonlóan alakult, amivel szintén elégedettek.

Kifejtette, a rendkívüli kiélezett munkaerő-piaci helyzetben a fenntartható növekedés kulcsa, ha a hatékonyság javulásából és az árbevétel növekedésből származó pluszfedezetet a keresetek növelésére és új technológiai beruházásokra fordítják. A cégcsoport a versenyképesség további növelése mellett a következő egy évben félmilliárd forintot meghaladó összegben fejleszti a vállalatirányítási rendszert is.

A társ-vezérigazgató beszámolt arról is, hogy 2017 első felében mintegy négymilliárd forint értékben indítottak új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet. A jövőre nézve biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be.

Sinkó Ottó a munkaerőhiánnyal kapcsolatban hangsúlyozta: az általános munkaerő-kínálat szűkült, a Videotonnál az elmúlt hónapokban mégis körülbelül 100-zal tudták növelni a létszámot a termelő cégeiknél. A cégcsoportnál a keresetek az országos átlagot meghaladóan nőnek, de a béren kívüli juttatások növelésére is sok pénzt fordítanak - tette hozzá.

Megjegyezte, cégvásárlást idén nem terveznek, tudatos keresést nem folytatnak, de egy jó ajánlattól biztosan nem zárkóznak el.

A Videoton Holding Zrt. 2016-os konszolidált árbevétele 159 milliárd forint volt, a 2015-ös konszolidált árbevétel meghaladta a 150 milliárd forintot, 2014-ben 133 milliárd forintot tett ki, a 2013-as adat 113,5 milliárd forint volt. A társaság 12,362 milliárd forint adózott eredményt ért el 2016-ban a 2015-ös 11,262 milliárd forint után.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Sztara Zagora) egy telephellyel rendelkezik. Alkalmazottainak száma meghaladja a tízezret.

 

Forrás: mti

GazdaságSzékesfehérvárárbevételiparVideoton Holding2017