2024.03.28, Csütörtök

Autóipari beszállításra fejleszt a kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft.

mti

2017.07.19. 11:48

216 millió forintos projekt keretében Magyarországon elsőként telepített olyan többfunkciós hőkezelő berendezést a Vákuum Hőkezelő Kft., amellyel alacsonyan ötvözött acélokat kezelnek az autóipar számára.

Hirdetés

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kapacitásnövelő projektet a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió és a magyar állam 108 millió forinttal támogatta.

A Codere típusú többfunkciós hőkezelő berendezés mellé kiépítették a szükséges 100 köbméteres hűtővíztározót, illetve fejlesztették az elektromos hálózatot.

Fábián László ügyvezető elmondta, a géppel képesek nagyobb mennyiségű, alacsonyan ötvözött acél hőkezelésére az autóiparban elfogadott minőségben. A piaci visszajelzések már igazolták is döntésük helyességét, a berendezés egyre több megkeresést, illetve új üzletet hoz a cég számára.

A cégvezető megjegyezte, hogy a Svájcban gyártott, három egységből álló kemence bármikor könnyedén bővíthető, ehhez csak újabb modulokat kell beszerezniük.

A nyilvános cégadatok szerint az átlagosan 14 munkavállalót foglalkoztató Vákuum Hőkezelő Kft. 2015-ben a 256 millió forintos nettó árbevétel mellett 36,4 milliós adózott eredmény ért el, míg tavaly a 310 millió forintos nettó árbevétel 112 milliós adózott eredménnyel párosult.

A társaság az idei évre további növekedést vár, a következő években - elsősorban az új kemence révén - szeretnék megduplázni árbevételüket.

 

Forrás: mti

GazdaságfejlesztésárbevételautóiparVákuum Hőkezelő Kfthőkezelő berendezés