2024.03.29, Péntek

Új mesterképzést indít Székesfehérváron a Corvinus

szekesfehervar.hu

2017.04.21. 16:44

A Budapesti Corvinus Egyetem 2017. szeptemberében sportközgazdász mesterképzést indít a székesfehérvári Campusán. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

Hirdetés

Az új szakot Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, a BCE Gazdálkodástudományi Karának dékánja, Dr. Drótos György programigazgató és Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpont vezetője mutatta be. A találkozón részt vett Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila és a duális képzésben részt vevő partnerek, többek között az Alba Regia Sport Club, az Alba Regia Atlétikai Club, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, a Lagardère Sports és a Talmácsi Group képviselői is.

Az új képzéssel a Corvinus célja, hogy a végzett hallgatók a magas szintű sportközgazdászi elméleti tudás és képességek, valamint gyakorlati tapasztalat birtokában alkalmasak legyenek a hazai és nemzetközi gazdasági és sportélet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására is. A képzés egyedül Székesfehérváron elérhető az országban. A Budapesti Corvinus Egyetem Sportközgazdász mesterszakát ebben az évben első alkalommal hirdeti meg,  a szak csak Székesfehérváron indul, a város kiváló adottságainak és támogatásának köszönhetően.

A sportközgazdász képzésnél nagy hangsúlyt fektettek az elméleti tudás gyakorlati alkalmazására, amely a duális formában teljes mértékben megvalósítható. A képzés már öt duális vállalati partnerrel rendelkezik: két fehérvári sportegyesület mellett három budapesti partnerkapcsolat is létrejött. A hallgatók a hét egyik részét munkával, másik részét a Campuson tanulással töltik majd. A duális partnerek között van az Alba Regia Sport Club, Alba Regia Atlétikai Club, Budapesti Honvéd Sportegyesület, Lagardère Sports és a Talmácsi Group is.

„Székesfehérváron a sport tekintetében nem kell magyarázni, hogy miért fontos az, hogy szeretnénk olyan gazdasági és sporttal kapcsolatos képzést is, amely az itt tanuló fiatalokat nagyban elősegíti abban, hogy egy ilyen képzésen részt vegyenek. Nagy örömünkre a Corvinus Egyetem nagyon jó anyagot állított össze, amelyet az akkreditációs bizottság és a duális tanács is elfogadott, így nincs akadálya, hogy szeptembertől duális formában is elinduljon a sportközgazdász szak.” – mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila.

Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita, a BCE Gazdálkodástudományi Karának dékánja az új képzés bemutatása kapcsán elmondta, komoly személyes kötődése van a városhoz, hiszen a Béke Téri Általános Iskolába, majd a Teleki Blanka Gimnáziumba járt. A dékán kiemelte, hogy a duális képzések fellegváraként definiálják a fehérvári campust, egyediségét pedig azzal biztosítják, hogy bizonyos képzések csak Fehérváron elérhetőek. Dr. Zoltayné Dr. Paprika Zita hangsúlyozta, hogy Fehérváron kiváló a sportélet, sok színvonalas sportlétesítmény van, így nagy várakozással tekintenek a sportközgazdász képzésre, amely arra is lehetőséget ad majd, hogy sporttal kapcsolatos szakmai konferenciákat hozzanak Székesfehérvárra.

 

Forrás: szekesfehervar.hu/Gáspár Péter

GazdaságfelsőoktatásBudapesti Corvinus Egyetemsportközgazdászmesterképzésszékesfehérvári Campus