2024.03.28, Csütörtök

Székesfehérvárra is ellátogat a munkaerő megtartásáról szóló konferenciasorozat

mti

2017.03.31. 10:09

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban kiírt pályázat keretében Országos konferenciasorozat indult kis- és középvállalkozások számára a munkaerő megtartásának támogatására a FEL-VÁLLAL konzorcium szervezésében. Április második felében Székesfehérvár lesz a házigazdája a konferenciasorozatnak.

Hirdetés

A konzorciumot az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft., a Kontakt Alapítvány és a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. alkotja.

A közlemény idézi Kálmán Edinát, a FEL-VÁLLAL projekt szakmai vezetőjét, aki elmondta, hogy a magyarországi vállalkozások számára egyre nagyobb kihívás a megfelelő munkaerő megtalálása, bizonyos szakmákban munkaerőhiány van, egyre nehezebb új munkatársat felvenni, a fluktuáció pedig folyamatosan nő. Mindezek miatt  a munkaerő megtartása, motiválása kulcskérdéssé vált.

A konferenciasorozat fókuszában a rugalmas foglalkoztatás, mint a munkaerő megtartásának egyik fő eszköze áll. A közleményben kiemelik, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése nemcsak a megfelelő munkaszervezést és az alkalmazkodóképességet segíti elő, de lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek ilyen formák hiányában távol maradnak a munkaerőpiactól. A kisgyermekesek, az idősödő munkavállalók, de sok megváltozott munkaképességű vagy idős, beteg hozzátartozót ápoló is szívesen vállalna munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha lenne rá lehetősége.

A múlt heti kecskeméti és a szerdai debreceni konferencia után a következő állomás április 11-én lesz Pécsen, a II. Dél-dunántúli regionális humánerőforrás konferencia keretében, majd április második felében Székesfehérvár lesz a házigazda. A programsorozat júniusban zárul.

Az ingyenes rendezvénysorozat alapvetően kkv-vezetőknek, illetve minden olyan szakmai érintettnek szól, akik dolgozóik megtartásában, a kialakult munkaerőhiány megoldásában, vagy a rugalmas foglalkoztatási módok bevezetésében gondolkodnak.

GazdaságSzékesfehérvárpályázatmunkaerőkonferenciavállalkozásGINOP