2024.03.29, Péntek

Csaknem 1 milliárdból új alumíniumtechnológiákat fejleszthet ki az Arconic-Köfém

mti

2017.02.17. 10:28

Vissza nem térítendő 978,38 millió forint támogatást kapott új alumíniumötvözetek és gyártástechnológiák fejlesztésére az Arconic-Köfém Kft., a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem alkotta konzorcium.

Hirdetés

A közlemény szerint a hároméves projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP), a Széchenyi 2020 keretében kapott a támogatást. A fejlesztés célja az alumíniummegoldások következő generációjának kifejlesztése. Az új, hengerelt alumíniumtechnológiákra elsősorban az autó- és gépiparban nyílhat kereslet.

A konzorciumot az Arconic-Köfém GRP-BCI (hengermű-öntöde) gyáregysége vezeti, amely az egyetemekkel együttműködve a felsőoktatás számára is hozzáférést biztosít a korszerű technológiákhoz - áll a közleményben.

Az Arconic-Köfém Kft. árbevétele 2014-ben 185 milliárd, 2015-ben több mint 210 milliárd forint volt. A székesfehérvári üzem többségi tulajdona 1993-ban került a New York-i székhelyű Arconic - korábban Alcoa - fémipari konszernhez. A cég a dunántúli megyeszékhelyen hozta létre globális szolgáltató központját is.

GazdaságfejlesztésDunaújvárosi EgyetemArconic-Köfém KftalumíniumtechnológiaGazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program