2024.04.19, Péntek

Döntés született Székesfehérvár kiemelt fontosságú fejlesztéseiről

szekesfehervar.hu

2017.01.15. 13:51

Magyarország Kormánya újabb fontos döntést hozott, ami a tervezett nagyberuházások előkészítését illeti. Gyorsabbá és egyszerűbbé válhatnak a fejlesztések (az Alba Aréna multifunkcionális csarnok, a kórházfejlesztés, a középiskolai campus, valamint az Árpád-ház Program) a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján, hiszen nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekké nyilvánították ezeket a fejlesztéseket.

Hirdetés

A Modern Városok Program és az Árpád-ház Program keretében több, a város és a fehérváriak számára fontos fejlesztési cél valósulhat meg kormányzati támogatással az elkövetkező időszakban. A beruházások előkészítése – területbiztosítás, tervezés, engedélyeztetés – már minden projekt esetében megkezdődött, ám a fejlesztések nagysága miatt hosszú időt vesz igénybe.

Ezt a folyamatot gyorsíthatja, valamint az engedélyezési és hatósági eljárásokat egyszerűsítheti az a január 12-én meghozott Kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja ezeket a fejlesztéseket. Székesfehérvár Önkormányzata – megköszönve az újabb támogató kormányzati intézkedést – örömmel ad hírt a döntésről, hiszen ez elősegítheti, hogy gyorsan és hatékonyan valósuljanak meg a fehérváriak számára fontos fejlesztések.

Négy fontos nagyberuházásra vonatkozik a döntés:

  • Alba Aréna multifunkcionális csarnok
  • Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban kialakításra kerülő belgyógyászati tömb és az ezzel összefüggő parkoló fejlesztés
  • Székesfehérvári Középiskolai Campus
  • Árpád-ház Program (2013–2038) keretében „Az ország bölcsője” székesfehérvári program részeként az Árpád-ház Kutatóintézet, Bazilikatörténeti Kiállítótér és Kőtár, valamint ideiglenes látogatóközpont kialakítása.
GazdaságSzékesfehérvárvárosfejlesztésModern Városok ProgramÁrpád-ház Program