2024.04.18, Csütörtök

Kilencmilliárd forintból valósíthatja meg fejlesztési terveit Székesfehérvár

MTI

2016.12.02. 10:59

Pluszforrás jut a Sóstói Stadion környezetrendezésére, megépül a Dr. Koch László utcai parkolóház, és indul a régóta várt déli összekötő út építése is.

Hirdetés

Összesen 8,9 milliárd forintot ítélt meg Székesfehérvárnak a kormány, így elindulhat a déli összekötőút, a szennyvíz-tisztító telep biogáz-fejlesztése és egy belvárosi parkolóház építése is - adta hírül közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester csütörtökön.

Közölte, hogy a déli összekötő út Székesfehérvár gazdasági területeinek jó színvonalú közúti elérhetőségét szolgálja majd és tehermentesíti a belvárosi és a városi utakat. A beruházáshoz csaknem 3,3 milliárdos forrást hagyott jóvá a kormányzat.

A Dr. Koch László utcai parkolóház megépítését szolgáló projektet szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyújtotta be a város. A belváros tehermentesítését és a parkolóhelyek bővítését célzó fejlesztéshez több mint egymilliárd forintot biztosítanak.

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásával történő fejlesztésére több mint 1,1 milliárd forint jut. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84 százalékkal fog csökkenni, a széndioxid-kibocsátás pedig közel évi háromezer tonnával lesz csökkenthető.

Cser-Palkovics András arról is tájékoztatott, hogy a városrészi rehabilitáció keretében megújuló Sóstói Stadion és környezete rendbetételéhez további 3,3 milliárd forintos kiegészítő forrást biztosít a kormány.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)szennyvízGazdaságútépítésSzékesfehérvárparkolókstadionépítés