2024.04.18, Csütörtök

Ünnepel a Macher Zrt.

okkfehervar.hu

2016.10.28. 12:34

Negyedszázados siker a stabilitás, a folyamatos megújulás, az elkötelezettség jegyében.

Hirdetés

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Macher Gépészeti és Elektronika Zrt. A Hotel Magyar Királyban rendezett eseményen cégtörténeti kiállítás nyílt, majd köszöntőkkel, színpadi produkciókkal, fogadással folytatódott a program. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált a negyedszázados sikerhez, köszönte meg a cég munkáját és Székesfehérvár iránti elkötelezettségét. 

 

A Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. – ma már zártkörű részvénytársaság – kisvállalkozásként, egy családi házban kezdte meg működését három fővel 1991-ben. Macher Endre és felesége, Márta a rendszerváltást követően állás nélkül maradt. Endre 1946-ban kitelepített nagybátyja ekkor tért haza Magyarországra, ő egy száz négyzetméteres családi házat biztosított alaptőkeként a vállalkozás elindításához. A Macher házaspár a tudását és az akaratát adta, bérmunkával indultak egyetlen eszköz és berendezés nélkül, innen fejlődtek egy ma már 120 főt foglalkoztató vállalkozássá.


A Macher Zt. szakterülete a bonyolult, magas hozzáadott értéket képviselő kábelek, kábelkötegek, komplex elektronikai rendszerek tervezése, fejlesztése, gyártása. A cég innovatív technológiákat alkalmaz az elektronikai ipar kiemelt területein. Főbb kompetenciája az elektromechanikai fejlesztés, szerszám- és célberendezés gyártás, gyártástechnológiák kidolgozása, kábelkonfekcionálás, fröccsöntés és fémgőzölés.


Stabil jelenlétének és munkájának köszönhetően a Macher Zrt. neve egybeforrt a minőséggel és a folyamatos megújulás képességével. A családbarát munkahelyként is minősített cég meghatározó szerepet tölt be Székesfehérvár gazdaságában, komolyan veszi a folyamat-orientált, közösségközpontú munkavégzést, a csapatmunkát és a társadalmi felelősségvállalást. A vállalkozás a 2015 augusztusában aláírt stratégiai partnerségi megállapodásnak köszönhetően, a székesfehérvári KKV-k közül elsőként csatlakozott a duális műszaki felsőoktatási képzéshez.

GazdaságSzékesfehérvárMacherelektronika