2024.04.24, Szerda

Teljesen megújul a fül-orr-gégészeti műtőblokk a székesfehérvári kórházban

okkfehervar.hu

2016.10.03. 14:01

Nem csak felújítják, hanem új orvosi műszereket és eszközöket is vásárolnak.

Hirdetés

A bruttó 50 800 000 forintos támogatási szerződést pénteken írta alá dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.  

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban megépült a Dr. Berzsenyi Zoltán nevét viselő új épület és műtőblokk, a diagnosztikai épület V. szintjének rekonstrukciója kapcsán a fül-orr-gégészeti műtők ideiglenesen áthelyezésre kerültek. Ezen idő alatt a beavatkozások a kórház II. emeleti műtőiben zajlanak, ami az intézmény számára jelentős ellátás-szervezési kihívásokat jelent. A fenti okok miatt a fül-orr-gégészeti műtétre várók előjegyzési ideje – a csökkent műtőkapacitás miatt – meghosszabbodott. Ez természetesen az akut esetek ellátását nem érintette, de az elektív (tervezhető) műtétre várókat igen. 

 

A Fül-orr-gégészeti műtőblokk korszerűsítése, a különböző műtéti beavatkozások magas szintű végrehajtása céljából szeptember 23-án döntött Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése arról, hogy támogatja a kórház D. épület V. emeletén található fül-orr-gégészeti műtőblokk komplex felújítását, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek, eszközök beszerzési költségeit. 

 

Az önkormányzat és a kórház közötti támogatási szerződés aláírására pénteken reggel az érintett műtőblokkban került sor, ahol már meg is kezdődtek a felújítási munkálatok. 

 

 

A beruházás kapcsán Dr. Csernavölgyi István főigazgató elmondta, hogy felújítanak három fül-orr-gégészeti műtőt, valamint az ehhez kapcsolódó helyiségeket – mint például a bemosakodó –, és olyan műszerek fejlesztése történik meg, amelyek a jobb ellátást fogják szolgálni. Hangsúlyozta, ezen beruházástól a várólisták csökkenését és a betegelégedettség növekedését várják, valamint azt, hogy minél rövidebb időn belül tudjanak a rászoruló betegekkel foglalkozni.

 

A felújítási munkálatok a tervek szerint jövő év elejére fejeződnek be, amikor a komplex rekonstrukción átesett fül-orr-gégészeti műtőblokk teljes felszereltséggel készen fog állni mind az akut, mind a tervezhető műtétekre.

GazdaságSzékesfehérvárkórházegészségügy