2024.04.19, Péntek

Mérnöki gyakornoki program a Denso-nál

autopro.hu

2016.10.18. 12:32

A tervek szerint a 2017/18-as tanévtől kezdődően a felsőoktatási duális képzés aktív szereplője is lesz a székesfehérvári multi.

Hirdetés

A székesfehérvári DENSO Gyártó Magyarország Kft.-nél nagy súlyt fektetnek arra, hogy a jövő szakembereinek gyakorlati képzésébe is bekapcsolódjanak. A vállalatnál negyedik éve zajlik duális szakképzés, illetve mérnök gyakornoki program a minőségügyi és folyamatmérnökségi területeken.

A duális szakképzés keretében jelenleg 23 tanuló folytatja évközi gyakorlatát a DENSO-nál, elektronikai technikus, villanyszerelő, gépi forgácsoló, szerszámkészítő és mechatronikai technikus szakmákban, mely szakmákra természetesen akkreditációval is rendelkezik a cég. A szakmunkástanulók képzése egyrészt a modern, jól felszerelt oktatóközpontban, másrészt pedig a szakmai területvezetők bevonásával, a karbantartási területeken zajlik. 

 

A diákok tanítása, felkészítése sok energiát igényel, hiszen a fiatalokkal nem csak a vállalat főállású oktatói, hanem más szakterületek munkatársai is foglalkoznak, természetesen a napi feladataik mellett. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy a befektetett energia megtérül.

– A duális szakképzésből kikerülő fiatalok olyan naprakész szakmai tudással és kompetenciákkal rendelkeznek, melyek a munkaerőpiacon nagyon versenyképessé teszik őket. Ennek ellenére vagy talán pont ezért, mi a DENSO-nál mindig úgy foglalkozunk a diákokkal, hogy érezzék azt is, hogy munkatársként is számítunk rájuk. Úgy gondolom, hogy a beléjük fektetett energia sokszorosan megtérül, hiszen a munkába álláskor olyan szakmai tudással rendelkeznek, amit egyébként hosszú évekig tartana elsajátítani – mondja László Tibor, a DENSO karbantartó szakembere.

Gazdaságfelsőoktatásduális képzésoktatásgyakornokDenso Kft.gyakornoki program