2024.04.20, Szombat

Hat magyar város együtt startol az ELENA energetikai forrásaira

mti, magyarepitok.hu

2016.10.21. 08:07

Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely és Veszprém konzorciuma legalább 40 milliárd forintos uniós forráshoz juthat energetikai fejlesztésekre.

Hirdetés

Hat megyei jogú város együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a fővárosban. Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely és Veszprém a dokumentum értelmében konzorciumi formában nyújtják majd be az energiahatékonyság javítását, illetve az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az EU-hoz.

 

A városok részvételét az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban Szabó Zsolt, az NFM államtitkára a megállapodás aláírása előtt mintaértékűnek nevezte. Elmondta, a tárca támogatja az összefogást, amelynek a megvalósulásával nagyot lép majd előre az ország a megújuló energia és energiatakarékosság területén.             

Szita Károly, Kaposvár polgármestere kijelentette, reményei szerint a konzorciumi együttműködés révén a 6 település minimum 40 milliárd forint értékű közvetlen európai uniós támogatáshoz jut hozzá.

GazdaságDunaújvárosenergetikapályázatok