2024.03.29, Péntek
Egyre közelebb Veszprém gyorsforgalmi elérhetősége
Fotó: Facebook-NIF

Egyre közelebb Veszprém gyorsforgalmi elérhetősége

magyarepitok.hu

2016.10.10. 12:54

Elindult az építkezés a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második, befejező szakaszán, ami 6 milliárd forintból valósul meg.

Hirdetés

A várpalotai elkerülő út első üteme nettó 21,849 milliárd forintból épül az inotai erőműtől déli irányban, a város alatt a Berhidai utcában épülő vasúti hídig. A második ütem innen a 8-as főút Hajmáskér határában véget érő, kétszer két sávos szakaszáig tart. Az elkerülő út teljes hossza meghaladja a kilenc kilométert, megépültével az M7-es autópályától Veszprémig megszakítás nélkül kétszer két sávos gyorsforgalmi út vezet majd.

Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese a második ütem pénteki alapkőletételén elmondta, hogy a nettó 6,265 milliárd forintos beruházás során megépül:

  • 3,4 kilométer, kétszer két sávos fizikailag elválasztott útpálya,
  • 1,5 kilométer közút,
  • 1,9 kilométer szervizút,
  • Pétfürdőnél különszintű csomópont.

Emellett készül két körforgalom, egy közúti aluljáró, egy gyalogos és kerékpáros aluljáró, valamint felújítanak két közúti felüljárót is.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a helyiek által közel negyven éve várt elkerülő úttal jelentősen javulnak a térségben élők életkörülményei.

GazdaságútépítésgyorsforgalmiVeszprémVárpalota