Aktuális

Közel egymilliárdos fejlesztésből korszerűsítették Dunaújvárosban

2017.11.27

Elkészült a Tourinform iroda előtti nagyparkoló felújítása, a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése mellett térköves burkolatot kapott a terület. A kivitelezés mintegy 16,5 millió forintba került, mely a Zöld Város projekt keretében valósult meg.

Mezőfalván negyedszerre is óriási siker a gazdakör iskolai disznóvágása

2017.11.26

A rendhagyó biológia órán hasznos és érdekes tudással gyarapodtak az iskolások. Nem mellesleg ízelítőt kaptak a falusi hagyományokból és a végén még el is fogyaszthatták a sok finomságot. A mezőfalvi gazdák, valamint az intézmény összefogásával negyedik alkalommal tartottak disznóvágást a Petőfi Sándor Általános iskola udvarán.

40 esztendős a fehérvári hoki - az akkori csapat tagjait köszöntötték

2017.11.25

A péntek esti Fehérvár AV19 - Medvescsak Zagreb EBEL mérkőzés előtt megemlékezést tartottak az 1977-ben, Székesfehérváron, a Raktár utcában lejátszott első hivatalos Volán-mérkőzésről. Az akkori csapat tagjait a 40 éves jubileum alkalmából a Fehérvár AV19 menedzsmentjének tagjai és Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a pályán.

Felállították a város karácsonyfáját Székesfehérváron

2017.11.24

Az adventi és karácsonyi ünnepi időszak közeledtével Székesfehérvár belvárosában az idei évben is a székesfehérvári tűzoltók segítettek felállítani a város leendő karácsonyfáját november 23-án.

Még nem aktív az influenza vírus, de gyakoribbak a tünetek

2017.11.23

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. november 13. és 19. között (2017. 46. hetében) a megye területén 460 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 14,1%-kal magasabb, mint az előző heti adat. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 110,4%ooo volt, nincs influenza aktivitás.

Jótékonysági futást rendeznek a dunaújvárosi gyermekosztály támogatásáért

2017.11.23

Újabb jótékony kezdeményezés indult útjára Lacza Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője jóvoltából, aki futást és ezzel együtt adománygyűjtést szervez a kórház gyermekosztálya javára.

Szekszárdi cégé lett az adonyi kikötő

2017.11.22

A szekszárdi Sygnus Kereskedelmi Kft. érdekkörébe tartozó Adony Logisztikai Központ Kft. tulajdonába kerülnek a felszámolás alatt álló adonyi Magtárház Kikötő Kft. vagyonelemei, adta hírül az agrárszektor.hu. A hírt Sági Tibor, a Sygnus Kft. alapítója, igazgatója is megerősítette.

Milyen lesz tíz év múlva az unióban élni? -ez a kérdés is megmozgatta fehérvári regionális döntős diákok kreativitását

2017.11.22

Egyebek mellett ez a kérdés is megmozgatta hétvégén azoknak a diákoknak a kreativitását, akik Székesfehérvárra jöttek a „4 FOR EUROPE” elnevezésű regionális vetélkedőre.

Aszfaltozási munkákat végeznek Martonvásár-szerte

2017.11.21

A napokban fejeződik be a Mikszáth Kálmán utca, a Kölcsey utca, a Váci Mihály utca és a Karinthy Frigyes utca új aszfaltburkolatának kialakítása, továbbá az Orgona utca egy szakasza is megújult.

Sportcsarnokot avattak Pázmándon!

2017.11.20

Eddig a gyerekek a közeli Művelődési Ház nagytermében kialakított tornatermet használták, de mostantól egyszerre akár három testnevelés órát tarthatnak egyszerre az új csarnokban.

Sportos programmal kezdődött el az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Nap

2017.11.20

Az ötnapos rendezvénysorozat kezdődött hétfőn a VOK-ban, ahol a Gyermeki Jogok Világnapja előtt is tisztelegtek. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok nyitóeseményén, a Gyermekek Napján sportos programot szerveztek kispályás labdarúgó bajnoksággal és váltóversenyekkel, felhívva a figyelmet az egészséges életmódhoz való jogra.

Idén is lesznek új fények Fehérváron az adventi belvárosban

2017.11.19

A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart majd a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgozunk már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljünk – mondta Vörös Tamás a Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának vezetője.

Korszerűsített épületet adtak át Velencén

2017.11.18

Összesen tizenhét kormányhivatali épületet korszerűsítettek, illetve korszerűsítenek Székesfehérváron, Móron, Dunaújvárosban, Enyingen, Adonyban, Sárbogárdon, valamint Velencén.

Magyar tej és tejtermékek exportálására van lehetőség Székesfehérvárról

2017.11.17

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére - közölte a tárca pénteken.

Óvodavezetőket választott és fejlesztésekről is döntött a székesfehérvári képviselő-testület

2017.11.17

Pénteken reggel soros ülését tartotta Székesfehérvár Önkormányzatának Közgyűlése, melyen óvodaigazgatókat is választott a testület: a Rákóczi Úti Óvoda vezetőjének Simonné Juhász Ágnest választották, a Ligetsori Óvoda igazgatói feladataival Gelencsér Ritát bízta meg a testület, a Felsővárosi Óvoda vezetője pedig Kovács Jánosné lett. Az ülésen számos fejlesztésről is döntöttek a képviselők.

Ritkán hallható Kodály művek csendültek fel a székesfehérvári Szent Imre templomban

2017.11.27

Ünnepi hangversenyt rendeztek szombaton a Szent Imre-templomban Kodály Zoltán tiszteletére. A gazdag, rendkívüli összeállítású koncerten közreműködöttaz Alba Regia Vegyeskar, a vendégül városunkba érkezett Kecskeméti Énekes Kör Erdei Péter Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy, érdemes művész vezetésével, valamint Tóka Ágoston orgonaművész. Az Alba Regia Vegyeskart Kneifel Imre vezényelte.

Átadták a felújított Nagy Háborús hősi emlékművet a székesfehérvári evangélikus temetőben

2017.11.26

Ünnepélyes keretek közt adták át az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák, a Honvédelmi Minisztérium segítségével felújított hősi emlékművét szombaton, Székesfehérváron, a Homoksori úti Evangélikus Temetőben.

Újabb mérföldkő a szakképzés fejlesztésében – korszerű tanműhely a székesfehérvári Vörösmartyban

2017.11.25

Nagyszabású eszközfejlesztés után átadták ma a felújított épületgépészeti tanműhelyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. A beruházás az iskolával szorosan együttműködő és az eszközöket gyártó Pakola Trade Kft-nek köszönhetően valósult meg. Az új eszközöket az iskola valamennyi évfolyamán, sőt a felnőttképzésben is használják majd.

A Gulag világáról nyílt kiállítás a székesfehérvári Szabadművelődés Házában

2017.11.24

Az Országgyűlés 2012-ben a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává nyilvánította november 25-ét, mert 1953-ban ezen a napon érkezett vissza Magyarországra a Gulag-lágerekből szabadon bocsátott rabok első csoportja. Az ő általuk közzétett művekből és dokumentumokból, a témában később nyilvánosságra került anyagokból rendezett kiállítást A Szabadművelődés Házában Sinka Jenő, a POFOSZ megyei elnöke.

Szombaton lesz a Jóembert keresünk bemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.11.23

November 25-én szombaton lesz a premierje Bertolt Brecht-Paul Dessau Jóembert keresünk című darabjának a Vörösmarty Színházban. Az előadást Bagó Bertalan rendezte. A főbb szerepekben Petrik Andreát, Tóth Ildikót, Gáspár Sándort, Derzsi Jánost, Krisztik Csabát, Nagy Pétert láthatják.

Harmadik lett az egyesületi ranglistán a fehérvári Alba Triatlon SE

2017.11.23

Az országos amatőr egyesületi ranglistán kilencvenhat szakosztály közül az előkelő harmadik helyet szerezte meg az Alba Triatlon SE.

A Sztárban Sztár dunaújvárosi győztese nem szeretne bulvárceleb lenni

2017.11.22

A Youtube-on több milliós nézettséget értek el a dalai, mégis kerülte a televíziós szerepléseket. A TV2 Sztárban Sztár című vetélkedőjében bizonyítani szeretett volna, rengeteget készült hétről-hétről, a siker után pedig egy londoni színházlátogatással lepte meg felesége, múzsája, Andi.

Rekord létszámú úszó vett részt a székesfehérvári diákolimpiai döntőn

2017.11.22

Minden eddiginél népesebb részvétel mellett, mintegy hatszáz felső tagozatos és középiskolás részvételével rendezték meg az úszás diákolimpia városi döntőjét a Csitáry Uszodában. A „B” kategória városi döntőjén ezúttal sem állhattak rajthoz igazolt versenyzők, azonban az iskolák most először öttusázókat, szinkronúszókat és vízilabdázókat is nevezhettek.

Városrészi rehabilitáció - újabb út - és parkolóépítéseket indított a közgyűlés

2017.11.21

Közbeszerzési eljárást írt ki Székesfehérvár Közgyűlése pénteki ülésén „Sóstó Rehabilitáció Közúti elérhetőség fejlesztése II. ütem” elnevezéssel. Folytatódnak a városrészben az állami forrásból megkezdett út- és parkolóépítések.

Seuso-búcsú - 27.528 látogató nézte meg a kincseket Székesfehérváron

2017.11.20

Vasárnap este 10 órakor bezárt a Szent István Király Múzeum Seuso kiállítása, Székesfehérváron összesen 27 ezer 528 látogató nézte meg a különleges lelet együttest. Az utóbbi három hét igazi kincs volt a kincsekkel, az utolsó héten naponta több, mint kétezer ember érkezett a múzeumba.

A szociális szféra hétköznapi dunaújvárosi hősei

2017.11.19

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bartók színházban a Szociális Munka Napját, melyen részt vettek a szociális szférában dolgozók és az ellátottak is, illetve átadták a kitüntetéseket az idei év azon dolgozóinak, akik példamutató munkát végeznek területükön.

Modern gyárak éjszakája Fejér megyében is

2017.11.18

Mitől okos egy okosgyár? Hogyan működik, milyen technikai megoldásokat alkalmaznak benne? Hogyan néz ki az ipar jövője? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok az érdeklődők, akik ellátogatnak valamelyik termelőüzembe pénteken délután 4 és este 10 óra között.

A legrangosabb Arany Rózsa díjban részesült Velence!

2017.11.17

A Virágos Magyarországért pályázat legrangosabb elismerését vehette át tegnap Velence polgármestere: az Arany Rózsa csak a legjobbaknak jár.

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma

2017.11.17

Év végére megközelíti a kétszázat az okos OTP-automaták száma, a bank intelligens ATM-jeibe a múlt hónapban majdnem két és félszer annyi befizetés érkezett, mint júliusban.

Áthelyezték a buszmegállót a székesfehérvári Széchenyi úton

2017.11.16

A Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szerdától szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban.