Aktuális

Átadták a 8-as főút várpalotát elkerülő szakaszát, ezzel teljessé vált a gyorsforgalmi út Székesfehérvár és Veszprém között

2018.03.09

A szakasz átadásával végig kétszer két sávos gyorsforgalmi úton lehet autózni Székesfehérvár és Veszprém között, mintegy 50 kilométer hosszan

Első alkalommal adták át Fehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat

2018.03.08

Székesfehérvár lakói öt kategóriában voksolhattak a Mindennapok Hősei címre szerintük legérdemesebb emberekre decemberben. Rendőr, tűzoltó/ katasztrófavédelem, egészségügyi dolgozó, szociális munkás és civil szervezeti tag kapta meg az elismerést ünnepélyes keretek között szerdán, a Fehérvári Civil Központban.

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Fejér megyében

2018.03.08

Fejér megyében a 2018. év 1. hetétől kezdődő influenza-járvány során a becslések szerint a lakosság 7%-a fordult orvoshoz. A 9. héten 100 ezer lakos közül 1062 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.

A cégek sikere azon múlik, hogy a termelést a digitalizációval hogyan kapcsolják össze

2018.03.07

A Magyarországon működő cégek sikere azon múlik, hogy a termelési tevékenységet a digitalizációval hogyan kapcsolják össze - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter kedden, Székesfehérváron, miután egyeztetést folytatott a városban működő legjelentősebb vállalatok vezetőivel.

Visszaköltöznek a Honvéd utcába a Székesfehérvári Járási Hivatal osztályai

2018.03.06

A Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztályának osztályai a felújítási, korszerűsítési munkák idején más-más telephelyen látják el feladatukat, fogadják a hozzájuk érkező ügyfeleket.

Havidíj terhelheti a pihenőkártyákon maradt összegeket

2018.03.05

Havidíjjal terhelhetőek lesznek a felhasználási határidő után a SZÉP-kártyán maradt összegek a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet-tervezet szerint.

Tízmilliárd forint pályázható családbarát szülészetek kialakítására

2018.03.05

Családbarát szülészetek kialakítására pályázhatnak intézmények tízmilliárd forint keretösszegben - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

Március 22-én lesz a Székesfehérvári Balett színház bemutatkozó estje

2018.03.04

Március 22-én, csütörtökön 19 órakor a Vörösmarty Színházban lesz a Székesfehérvári Balett Színház a bemutatkozó estje. „Blablabla” című műsorukban négy eredeti történetet mesélnek el a tánc nyelvén, az est vendége az Alba Regia Vonósnégyes és az Alba Regia Táncegyüttes lesz.

Az ipari és mezőgazdasági szerves hulladék is lehet hasznos anyag

2018.03.03

A mezőgazdaság és az ipar által termelt hulladékok és melléktermékek gyakran a talajban és a felszíni vizekben kötnek ki, vagyis szennyezik a talajt és a vízi környezetet.

Hangos üzemű szirénapróba Paks harminc kilométeres körzetében

2018.03.02

A szirénák csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs.

Hat év alatt kevesebb, mint a felére csökkentek a műtéti várólisták

2018.03.01

Az idén is tovább csökkent a műtéti várólistákon levők száma: 2018 februárjában 27 800-an vártak valamilyen beavatkozásra, ami 61 százalékos csökkenés a 2012-ben regisztrált 70 ezer beteghez képest - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Újabb 5 évig biztosan szólhat a fehérvári Rádió 1

2018.03.01

Több helyi rádió jogosultságának meghosszabbításáról, egy pályázati nyilvántartásba vétel ügyében és egy kisközösségi rádió bírságáról is döntött heti ülésén a médiatanács - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-t.

Búzafinomliszteket vizsgált a Nébih

2018.02.28

Búzafinomliszteket ellenőrzött Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek számos laboratóriumi vizsgálatot végeztek, a mikotoxinok és növényvédő szerek mérésén túl a különböző minőségi paraméterekre is külön figyelmet fordítottak.

Tájékoztató a kormányablakok meghosszabbított nyitva tartási idejéről

2018.02.28

Csak érvényes személyi okmányokkal szavazhatunk április 8-án. Meghosszabbítják a kormányablakok nyitva tartási idejét az országgyűlési képviselők 2018. évi választásával összefüggésben, április 6. és április 8. között.

Több mint ezren vehetnek részt ingyenes vezetéstechnikai tréningen

2018.02.27

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vezess biztonságosan! kampányának alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára.

Felgyorsult a világ, és ezt a gyerekek beszéde is megsínyli

2018.03.08

A gyerekek mintegy 75 százalékánál nincs probléma a beszédfejlődéssel, a fennmaradó 25 százalék felénél pedig csak a lassabb fejlődés az oka a lemaradásnak. Miután nem minden gyermek fejlődik egyformán, a szakember szerint egyedi figyelmet igényelnek.

Háromszor annyian jelentkeztek a BCE fehérvári képzéseire, mint 2016-ban

2018.03.08

Háromszor annyian jelölték be első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári képzéseit, mint 2016 februárjában, amikor a fehérvári campusra először lehetett jelentkezni - hangoztatta a felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön, Székesfehérváron.

Előadás a demenciáról - folytatódik az Alzheimer Café programsorozata Fehérváron

2018.03.07

Március 9-én pénteken 17 órakor folytatódik az Alzheimer Café programsorozata a Szent István Művelődési Házban. Dr. Hódi Edit pszichiáter Emberi kapcsolatok változása a demenciában című előadása kapcsán a rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a betegségben érintettek, családtagjaik és gondozóik egy csésze kávé mellett beszélhessenek problémáikról.

Fejér megyei iskolák is részt vesznek a Készpénzkímélő Iskolák programban

2018.03.07

Márciusban elindul a Készpénzkímélő Iskolák program, amelynek célja a fizetéssel járó adminisztráció csökkentése, a fizetési folyamatok gyorsítása és az ehhez kapcsolódó ismeretterjesztés, szemléletformálás a közoktatási intézményekben

Fehérvári szinkronkori sikerek a nemzetközi kupán

2018.03.05

15 ország 100 csapata mérte össze tudását hétvégén a Budapest Kupán.

Egy új 150 fős idősotthon épül Székesfehérváron

2018.03.05

Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti.

Új Disney sorozatok az M2 gyerekcsatorna műsorán

2018.03.04

Márciusban új sorozatok érkeznek az M2 gyerekcsatorna Disney Junior sávjába.

Változások a márciusi munkarendben

2018.03.03

Nemzeti ünnepünkhöz, március 15-éhez közeledve munkanap-áthelyezések lesznek a munkáltatóknál, így a Fejér Megyei Kormányhivatalban is.

Elismerésben részesült a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója

2018.03.02

Március elsején tartotta központi polgári védelmi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Budapesten.

EsélyKör - szakmai napot rendeznek a fehérvári fogyatékosügyi szervezetek

2018.03.02

„A foglalkoztatás új kihívásai – megváltozott munkaképességű munkavállalók a XXI. században” címmel szakmai napot szervez az EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata) március 6-án, hétfőn a Viktória Rehabilitációs Központban.

Húsz helyszínen kezdődnek útfelújítások a fagyok után Székesfehérváron

2018.03.01

Napokon belül mintegy húsz helyszínen lesz munkaterület átadás, hogy a nagy hideg elmúltával egyből kezdődhessenek a munkák. A felújítások ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

Késnek a vonatok több vonalon

2018.03.01

Több vonalon is a biztosítóberendezések meghibásodása miatt késnek a vonatok.

Gőzerővel készül a szezonkezdésre a Fehérvár Enthroners

2018.02.28

Március 11-én láthatja ismét pályára lépni a közönség a Fehérvár Enthroners csapatát, amely a szerb Sirmium Legionaries ellen játszik edzőmérkőzést a First Fielden.

Eredetvédelmi fórum Székesfehérváron

2018.02.28

A Csopaki borral, az Akasztói szikiponttyal, a Budaörsi őszibarackkal, a Szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az Újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a Nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az új földrajzi árujelzők köre.

A Grimm-testvérek meséivel indít az idei Játék Szalon

2018.02.27

2018-ban is folytatódik a Játék Szalon ismeretterjesztő sorozat a Hetedhét Játékmúzeumban. Az idei első előadás kiindulópontját olyan 19. század végi kirakós játékok jelentik, amelyeken illusztrációként Grimm-mesék szerepelnek.