Aktuális

Biztonsággal fogyaszthatók a szupermarketekben kapható halak

2017.12.18

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 29, szupermarketben is kapható friss és fagyasztott hal nehézfémtartalmát vizsgálta laboratóriumban.

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat

2017.12.16

A csütörtöki közgyűlés elején ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Egészségügyéért díjakat. Ezt az elismerést idén dr. Markovics Gabriella, a Szent Pantaleon Kórház főorvosa, dr. Máté Ágnes, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa, valamint a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztályának kollektívája részére adományozta a közgyűlés.

Esküt tettek a Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai

2017.12.15

A Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai kedden délután a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara épületében mondták el a kamarai eskü szövegét. A tizenegy munkatárs további munkavégzéséhez 2018. január 1-től szükségesé válik a kamarai jogtanácsosi/jogi előadói nyilvántartásba vétel.

Az Arconic Alapítvány is támogatja a fehérvári fiatalokat

2017.12.15

Az Arconic Alapítvány által kiírt "Let’s do IT! – Hogyan élvezheted az új tudásod" pályázat kedvezményezettjének, az Echo Innovációs Műhely Alba Innovárral közös, a fiatalok természettudományos pályaorientációs tevékenységét elősegítő programja számára megítélt 11,6 millió forintos támogatást adta át a nyertes szervezetek képviselőinek Katus István, az Arconic országigazgatója csütörtökön, az Alba Innovárban.

Klímaváltozás témakörben rajz- és fotópályázatot hirdet a Fejér Megyei Önkormányzat

2017.12.14

Az ember bioszféra-átalakító tevékenységéhez köthető klímaváltozás mindenkit érint, még a legkisebbeket is.

Elkezdődött a Velencei-tó partfalának rehabilitációja

2017.12.14

A 14 milliárd forintos beruházást a Colas Alterra és a Swietelsky végzi el, régi partvédőelemeket cserélnek le és kotrásfeladatokat is elvégeznek.

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Székesfehérváron

2017.12.13

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, szerdán.

Székesfehérváron mindenki ingyen juthatott a kék kukához

2017.12.13

Figyeljünk a környezetünkre, figyeljünk jobban mit teszünk a kék kukába!

Ötmilliárdból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron

2017.12.12

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzem számára további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

Egyből kettőt! Martonvásári adománygyűjtés játszótérre és faültetésre

2017.12.11

A "Martonvásárért" Alapítvány vállalja, hogy 2 millió forint saját forrás felhasználásig megduplázza a beérkezett adományokat, és a felajánlásokat az adakozó által megjelölt célra használja fel.

Jubiláló véradókat köszöntöttek Tolnán

2017.12.10

Jubiláló, több tízszeres véradókat köszöntöttek és láttak vendégül Tolnán, a civil házban.

Sport, gyerekek, egészség - elkészült a Túrózsáki úti szabadidőpark Székesfehérváron

2017.12.09

Futópályák, kosár- és focipálya, játszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja a mozogni vágyók igényét az új Túrózsáki úti szabadidőparkban. Az Öreghegy lábánál a Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Aszalvölgyi vízfolyás mellett, felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

Elkészült a dunaújvárosi lánglovagok jövő évi képes kalendáriuma

2017.12.08

Elkészült a lánglovagok új, 2018-as jótékonysági naptára, amely számos sztárvendéget felvonultatva, meglepetések sokaságával várja a remélhetően népes fogyasztótáborát. Már elérhető!

Újraavatták a Szent István Székesegyház felújított 56-os emléktábláját

2017.12.08

A Bazilika melletti 56-os emlékkereszt emléktábláit korábban az épület nagyszabású rekonstrukciója miatt távolították el, az új tábla Pintér Balázs szobrászművész alkotása. A város közgyűlése 2017 szeptemberében döntött úgy hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt adózva újraállítja a táblákat immár egységesen, egy műbe foglalva, azon áldozatok neveivel kiegészítve, akik a székesfehérvári 56-os eseményekhez kapcsolódóan veszítették életüket.

Három kötelezettségszegési eljárás is bírósági szakaszba lépett Magyarországgal szemben

2017.12.07

Az Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság (EB), a harmadik szakaszba léptetve ezzel egyszerre a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültkvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárásokat.

December végéig lehet visszaigényelni a NAV-tól a 2013. január 1-je előtti túlfizetéseket

2017.12.17

Elévülnek idén december 31-én a 2013. január 1. előtti túlfizetések, ezért addig érdemes kérni az összeg kiutalását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Készülődés az ünnepre - advent harmadik hétvégéje Székesfehérváron

2017.12.16

Advent harmadik hétvégéjén a csodálatos fényekkel kivilágított Belváros karácsonyi készülődésre várja a családokat, baráti társaságokat, kicsiket és nagyokat. Zenével, mesékkel, játékkal, kézműves foglalatosságokkal töltődhetünk szombaton és vasárnap is. A programokra mindenkit szeretettel várnak.

Mintegy 47,5 millió eurós beruházással bővítette móri gyárát az autóipari Adient

2017.12.15

Mintegy 47,5 millió eurós beruházással bővítette móri gyárát az autóipari Adient, az új üzemcsarnokot pénteken avatták fel.

Háromszáz diák szavalja el a Szózatot a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.14

Háromszáz fehérvári általános és középiskolás diák együtt szavalja el a Szózatot a Vörösmarty Színházban december 19-én, az Isten pénze című darab esti bemutatója előtt.

Felavatták Farkas Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző emléktábláját Fehérváron

2017.12.14

Csütörtökön felavatták Farkas Ferenc, Kossuth,- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész emléktábláját Székesfehérváron, a Hermann László Zeneiskola bejárati homlokzatán. „Farkas Ferenc a huszadik századi magyar komponista nemzedék egyik legkiválóbb képviselője.” - hangzott el a zeneiskola-alapító mester méltatásában.

Dunaújváros működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

2017.12.13

Közmeghallgatást tartott városunk közgyűlése az önkormányzat 2018-as városfejlesztési és működési tervéről. Az eseményen Cserna Gábor polgármester számolt be a jelenlévőknek az idei fejlesztésekről, eredményekről, a költségvetés főbb sarokszámairól.

Fejér Megyei Önkormányzat és Kormányhivatal jótékony célú fenyővásárt szervez

2017.12.13

Ismét jótékonysági fenyőfavásár színhelye a Megyeháza belső udvara, december 24-éig. A szociális és gyermekvédelmi intézmények számára 23-23 fenyőt adományozott dr. Simon László, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

Díjat nyertek a Fejér megyei kormányhivatal egészségfejlesztői

2017.12.12

Ötödik helyet értek el egy országos pályázaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós vetélkedővel. A pályázatot az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete írta ki egészségértés témában „Nekem szól!” címmel.

Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében

2017.12.12

Az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett.

Viharos széllel rekordközeli meleg érkezik a hét elején

2017.12.11

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a hét első napjaiban - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint a hét elején akár 18 fok is lehet, a hét második felében ismét lehűlés jön, havas eső, hó is eshet.

Több mint száz családnak segítenek tűzifával Székesfehérváron

2017.12.10

Összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával.

Kis járőrök köröznek a dunaújvárosi gyermekosztályon

2017.12.08

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

Engedély és bejelentés nélkül lehetne 80 méterig kutat fúrni

2017.12.08

Nyolcvan méteres kútmélységig eltörölné az engedélyezési és bejelentési eljárást több fideszes képviselő, akik pénteken nyújtották be vonatkozó javaslatukat a parlamentnek.

Megújul a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház – közel 90 millió forint érkezik az előkészítéshez

2017.12.07

A Magyar Kormány idén novemberben hozott határozatot arról, hogy forrást biztosít a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújításának előkészítéséhez, majd egy következő ütemben a beruházás megvalósításához is. A régóta várt döntésről Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője számolt be a művelődési házban.

Negyedik alkalommal rendezett Mikulás-ünnepséget a Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.07

A jó hangulatú eseményen dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, majd jó szórakozást kívánt a bűvészműsorhoz.