Aktuális

A pénztárgépek után július 1-től az ital-automaták forgalmára is rálát a NAV

2018.03.21

Az italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak még több mint három hónapjuk van az ún. automata felügyeleti egység beszereltetésére, amelynek segítségével nemcsak az adóhivatal lát rá a forgalmi adatokra, hanem az üzemeltető is pontosan nyomon tudja követni a bevételeket és a készletfogyást.

Húsz kilométernyi új kerékpárút és sáv épül Székesfehérváron

2018.03.21

A tervek szerint a következő három évben összesen húsz kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron – hangzott el azon az egyeztetésen, amiket a fehérvári kerékpáros létesítményekről tartottak a Városházán. A Gáz utcában, a Széna téren, a Kertalja utcában, az Alvinci, Dési és Segesvári utcákban még idén megvalósulnak a kerékpáros fejlesztések.

Tavaszi emlőszűrési menetrend Fejér megyében

2018.03.20

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.

Járda fölé dőlt egy fenyő Székesfehérváron

2018.03.19

A hó súlya alatt megdőlt és a gyalogosokat veszélyeztette egy fenyő március 18-án, vasárnap délelőtt Székesfehérváron.

Hóvihar - OKF: szombat óta 440 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak

2018.03.18

A rendkívüli időjárás miatt vasárnap 300, szombat óta 440 beavatkozást végeztek a tűzoltók, elzárt település pedig nincs az országban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap este az MTI-t.

Erkélyekre való növényekre is lehet pályázni Székesfehérváron

2018.03.17

Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja, a kulturált, és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók.

Idén is utcaszínházi produkcióval idézték fel a fehérvári fiatalok március 15-e eseményeit

2018.03.16

A város az idei esztendőben is rendhagyó módon tisztelgett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. Az elmúlt évek sikereire és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is utcaszínházi produkció keretében idézték fel a forradalom és szabadságharc eseményeit.

Levonulóban az influenzajárvány Fejér megyében

2018.03.14

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. március 5. és március 11. között (2018. 10. hetében) a megyében - az előző heti 4419 beteggel szemben - 3732 fő, az előző hetinél 15,5%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Plusz szerelvényeket is forgalomba állít a MÁV a hosszúhétvégén

2018.03.14

A megnövekedett forgalom miatt a MÁV több kocsival közlekedteti az InterCity vonatokat a hosszú hétvégén.

Az erdő kincse a virics - az első tavaszi Herbarius túra célpontja Lovasberény lesz

2018.03.13

Március 18-án, vasárnap lesz a tavasz első Herbarius túrája, a résztvevők a nyírfacsapolás technikájával ismerkedhetnek meg Lovasberényben Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével.

Ingyenesen látogathatóak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei a hosszú hétvégén

2018.03.13

A múzeumkedvelők nemcsak a nemzeti ünnepen, hanem az egész hosszú hétvégén ingyenesen látogathatják a Szent István Király Múzeum nyitva tartó kiállítóhelyeit. Kilenc helyszínen várják aktuális és állandó tárlatok a közönséget.

Gyerekemelés a gyermekvállalásért - Fehérvár is csatlakozott a világrekord kísérlethez

2018.03.12

Emeljünk magasba minél több gyereket elnevezéssel Székesfehérváron is sokan csatlakoztak ahhoz a világrekord kísérlethez, aminek keretén belül egy időben minél több gyermeket a magasba emeltek a szülők. A gyerekemeléssel a gyermekvállalás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Egyre több székesfehérvári diák sportolhat a Cutler Gym edzőteremben

2018.03.11

A társadalmi felelősségvállalás jegyében már hat székesfehérvári iskola diákjai vehetik igénybe térítésmentesen a Cutler Fehérvár szolgáltatásait. Az egyik legnagyobb edzőterem a mindennapos testnevelés órák keretében várja az iskolásokat, miközben hagyományos szolgáltatásai mellett immár a Videoton Box Clubnak is otthont ad.

Egy új, fehérvári Ikarus busz került a Közlekedési Múzeum tulajdonába

2018.03.10

Új Ikarus, egy 396.27 típusú távolsági autóbusz került a Közlekedési Múzeum tulajdonába. A 300-as családba tartozó típusokat Európa legszebb hátfalú buszaiként tartották számon a nyolcvanas években.

A lakosság visszajelzései alapján kitüntetésben részesült Takács József, Fejér Megye tűzoltó alezredese

2018.03.09

Első alkalommal adták át Székesfehérváron a Mindennapok Hősei-díjakat március 7-én. A megyeszékhely lakói öt csoportban, köztük tűzoltó/katasztrófavédelem kategóriában voksolhattak a szerintük legérdemesebb emberekre.

Megújul a székesfehérvári Szent István Király Múzeum

2018.03.21

A kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja az Árpád-ház Program első ütemében megvalósuló tudományos-szakmai alprogramokat.

Április végén lesznek az óvodai beiratkozások Székesfehérváron

2018.03.20

Április utolsó hetében lesz az óvodai beiratkozás a következő nevelési évre. Azokat a kisgyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket.

Augusztusig állandó munkavégzésre lehet számítani az M1-en

2018.03.20

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő hónapokban mintegy 4,5 milliárd forintból gondoskodik az autópálya fővároshoz közeli szakaszainak állapotjavításáról. A fejlesztési tárca intézkedéseket tesz a tartós megoldás, a sztráda 2x3 sávos bővítése előkészületeinek felgyorsítása érdekében.

Őssejtterápia javíthatja a szklerózis multiplexben szenvedő páciensek állapotát

2018.03.19

Egy nemzetközi vizsgálat szerint őssejtterápiával javítani lehet szklerózis multiplexben szenvedő betegek állapotát. Az orvosok azonban hangsúlyozták, hogy az eljárás nem alkalmas minden ilyen beteg kezelésére - számolt be róla a BBC News.

Fontos állomásához érkezett a fehérvári Sóstó rehabilitációja

2018.03.18

Elkészült a több mint 4 kilométeres, a tisztított szennyvizet szállítani képes nyomóvezeték.

Kompetenciaközpontok létrehozásáról tárgyalt a Dunaújvárosi Egyetem vezetése

2018.03.16

2018. március 1-én, a Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásához Kapcsolódó Infrastruktúra-fejlesztésért, Innovációért és Lokalizációért Felelős államtitkárság képviselői és a Dunaújvárosi Egyetem vezetése, kompetenciaközpontok létrehozásának lehetőségeiről tárgyaltak.

144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártására

2018.03.16

A médiatanács a mecenatúraprogramban összesen 144,2 millió forintot ítélt oda legutóbbi ülésén 29 közéleti, kulturális magazinműsor és hírműsor készítésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

Hétszázmillió forintra emelkedik idén az önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek támogatása

2018.03.14

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Modern városok - Kósa: Dunaújváros esetében a program a környékről is szól

2018.03.13

A Modern városok program Dunaújváros esetében nemcsak a városról, hanem annak tágabb környezetéről is szól, hiszen több olyan fejlesztés is folyamatban van, amelynek haszonélvezői a környező településeken élők lesznek - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Ásványkiállítás nyílik Fehérváron a Széna téri Tagkönyvtárban

2018.03.13

Március 19-én, hétfőn 17 órakor ásványkiállítás nyílik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Népi Építészeti Program 2018 – Támogatás a népi építészeti örökség megőrzésére

2018.03.12

Akár 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető népi építészeti emlékek helyreállítására.

A jövő héten mérséklődik a tavaszias meleg

2018.03.11

Inkább borúsabb, szelesebb, hűvösebb idő várható a következő napokban. Többször lesz eső, az ünnepi hosszú hétvégén ismét többfelé lehetnek mínuszok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

A jövő héten kezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

2018.03.10

A jövő héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján.

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről

2018.03.09

A kormány határozatot hozott a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséhez szükséges intézkedésekről; a határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Elektromos töltőoszlopok, idősotthoni program, útfelújítások kezdődnek Székesfehérváron

2018.03.09

Tizenkettő elektromos töltőoszlop telepítéséről, a Nagy Sándor Városi Idősotthoni Program elindításáról, rendezvények támogatásáról és Csitáry G. Emil emléktáblájának elhelyezéséről is döntött péntek reggeli ülésén Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése. Kiválasztotta a testület a Kégl György utca felújításának a kivitelezőjét és döntöttek arról, hogy a Sóstón is kezdődhetnek állami forrásból az út és járdafelújítások.