Aktuális

Látogatási tilalom lépett életbe a megye legtöbb kórházában

2017.01.18

Kórházi látogatási tilalmat rendelt el a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a kórházban ápolt betegek védelme érdekében 2017. január 19-én. A tilalom vonatkozik a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményének minden osztályára.

A dunaújvárosi piac délkeleti sarka is lefedésre kerül

2017.01.17

Szabad utat adott a városi piacra tervezett megoldásnak a legutóbbi ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

Kezdetét vette az ökumenikus imahét

2017.01.15

A nyolcnapos programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye - közölte a szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).

Közel ezer új parkolóhely jöhet létre Székesfehérváron

2017.01.13

Székesfehérváron az ezer főre jutó gépjárművek száma 480, mely messze a legmagasabb az országban, és az EU-s átlagot is jelentősen meghaladja. A város ezért olyan megoldást keres a parkolóhelyek kialakítása során, mely valamennyi gépjárművel közlekedőt szolgál. Ennek érdekében a következő három évben összesen 1000 új parkolóhely jön létre Székesfehérváron.

Vasárnap választják meg Alsószentiván új polgármesterét

2017.01.13

Két jelölt is indul a polgármesteri tisztségért a Fejér megyei Alsószentivánon, ahol vasárnap tartanak időközi választást.

Kríziskészenlétben van a Katolikus Karitász

2017.01.12

A téli hónapokban fokozott figyelmet fordítanak a nélkülözőkre a Katolikus Karitász plébániai csoportjai és egyházmegyei központjai. Országszerte folyamatosan osztanak meleg teát és ételt, téli ruhát, takarókat. Székesfehérváron már kríziskészenlétben működnek.

Több helyen is növekedés tapasztalható az influenza vírus jelenlétében

2017.01.11

Fejér megye területén ugyan még nem igazolódott influenza vírus jelenléte, ennek ellenére az országos szinten beküldött légúti mintákból 34 betegnél már igazoltak influenza A vírus okozta fertőzést. Három esetben adenovírus, egy esetben légúti óriássejtes vírus kóroki szerepét állapították meg.

2017-re megerősödtek a Járási Hivatalok főosztályai

2017.01.10

2011-től az ország több pontján kormányablakok nyíltak, amelyek a fővárosi és megyei kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái. A hatékony, költségtakarékos és ügyfélközpontú területi közigazgatás megteremtése érdekében 2013. január 1-én létrehozták a járásokat. 2017. január 1. napjától a Kormány pedig ezeknek a járásoknak a hivatalait erősítette meg.

2,5 milliárdos beruházásból öttusaközpont jöhet létre Székesfehérváron

2017.01.09

A kormány döntése értelmében 2,5 milliárd forintból valósulhat meg a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, mely várhatóan 2020-ig elkészül. Erről Bretz Gyula, a magyar szövetség elnöke a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának a pénteki évértékelő rendezvényén adott tájékoztatást.

Vigasságcsinálók Bálja: egy egész estén át tartó táncos mulatság

2017.01.07

Táncos mulatságot hirdet a Táncház: február 18-án-án rendezik a Vigasságcsinálók Bálját. A Táncház fergeteges rendezvényén három felvonásos vacsora, meglepetés műsorok, tombola és Gájer Bálint, a swing hercege várja a vendégeket.

A rendkívüli hideg idején is célszerű a megelőző óvintézkedések betartása

2017.01.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

Mammográfiás vizsgálatra várják a hölgyeket Székesfehérváron

2017.01.05

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya „Hívunk, jöjj, mert késve késő!” – felszólítással hívja azokat a nőket szűrésre, akik már kaptak meghívó levelet.

Pár hónapig még a tavalyi árakon lehet beiratkozni a székesfehérvári könyvtárba

2017.01.04

Az ŐsFehérvár városkártya meghosszabbított érvényességének köszönhetően a Vörösmarty Mihály Könyvtárba március 31-ig változatlan árakon lehet beiratkozni.

Ez évben is elismeréseket adnak át a zenei nevelésért

2017.01.04

Immár kilencedik alkalommal kerül sor a „Székesfehérvári Zenei Nevelésért díj” átadására. A díjazottak személyére 2017. február 15-ig lehet javaslatot tenni.

Az ingatlanpiac szemszögéből a 2017-es év Székesfehérváron is az áttörés éve lehet

2017.01.03

Több ezer új építésű lakás kerül majd a piacra, ezért a 2017-es év az ingatlanpiac szempontjából az áttörés éve lehet Budapest mellett Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben is.

Eredményekben gazdagon zárult „A mi kincsesládánk” megyei vetélkedő

2017.01.18

A Fejér megyei általános iskolák felső tagozatos és középiskolás diákjai számára idén is megszervezték „A mi kincsesládánk” című vetélkedőt a nemzeti és megyei értékek, a Hungarikumok népszerűsítése és megőrzése céljából. A Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedő döntőjén két kategóriában a megye 18 döntős csapata vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal Réztermében, 2017.január 12-én.

Megoldották Dunaújváros vízellátásának krízishelyzetét

2017.01.17

Megoldották a Dunaújváros ivóvíztermelésével kapcsolatos nehézségeket, illetve a kapacitásproblémákat, valamint növelték és tovább fogják növelni a csápos kutakból kitermelhető ivóvíz mennyiségét is.

Élethelyzetük javulásában is bíznak a fehérvári lakosok

2017.01.14

A Magyar Városkutató Intézet az idei évre vonatkozó lakossági várakozás eredményeit mutatta be Székesfehérváron. Az eredményeket Bokros Hajnalka, az Intézet szociológusa ismertette és értékelte azon a csütörtöki a sajtótájékoztatón a Fehérvári Civil Központban, amelyen Róth Péter alpolgármester is részt vett.

A rendőrökre is számíthatnak a rászorulók

2017.01.13

Az elmúlt napok küzdelmes időjárása miatt a Fejér megyei rendőrök is aktívan részt vesznek a rászorulók megsegítésén a kihűlés veszélyének az elkerülése érdekében.

Egészségügyi Program indul Székesfehérváron

2017.01.12

A Kégl György Városi Egészségügyi Program program indítását Székesfehérvár polgármestere jelentette be a Városházán. A program rendszerbe foglalja a prevenció, az egészségügyi alapellátás és a kórháztámogatás feladatait, valamint azok ütemezését és pénzügyi forrásait.

Prima-díjas építész nyújt támogatást egy gimnázium számára

2017.01.11

Kámán Béla Fejér Megyei Prima-díjas építész a 2016-ban kapott díjából 300 ezer forintot utalt át a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium számlájára. A nemes támogatásból az iskola digitális táblát vásárolhat a gimnázium számára. A gimnázium mellett egy kórházi beteghordót, két rászoruló gyermekes családot, az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, valamint még egy civil szervezetet és egy nyugdíjas sakkozót is támogatott.

Fehérváron is elindult a Szabadfogas Mozgalom

2017.01.10

Az országban már több helyen, köztük Székesfehérváron is elindult a Szabadfogas Mozgalom, melynek célja, hogy a hidegben fagyoskodó rászorulók számára meleg kabát és öltözék álljon rendelkezésre.

Zarándokhelyet épít Fejér megyében a Vértes Erdő

2017.01.09

A turisztikai fejlesztés mellett gyümölcsfeldolgozó és faáruház létrehozását tervezi az erdőkezelő cég, mely 45 ezer hektáron közel 400 embernek ad munkát.

Fontos változások léptek életbe a Fejér Megyei Kormányhivatalban

2017.01.09

Az államigazgatás átalakításának elsődleges célja a bürokrácia csökkentése, az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése a közérdek érvényesítése mellett, mindezzel eleget téve az állampolgárok azon jogos elvárásának, hogy a közigazgatás az ügyeiket gyorsan, szervezetten, és minél kevesebb adóforint felhasználásával tudják elintézni.

Fontos döntések előtt állnak a diákok

2017.01.06

Döntéseket kell hozniuk többek között a választott érettségi tárgyakról, a továbbtanulás tekintetében a jelentkezésre kiszemelt középiskoláról, egyetemről vagy főiskoláról. Január 21-én tartják a központi írásbeli felvételit a nyolc-, hat-, öt- és négyosztályos középiskolákban.

Fejér megyét is érinti a január elsején bevezetett súlykorlátozás

2017.01.05

Január 1-től húsztonnás súlykorlátozást vezettek be az országos főúthálózat több szakaszára - közölte csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Veszélyes lehet a Velencei-tó jege

2017.01.05

A balesetek elkerülése érdekében a Gárdonyi Rendőrkapitányság ebben az évben is felhívja a figyelmet a jégen tartózkodás esetleges veszélyeire.

Továbbra is alacsony az influenza aktivitás Fejér megyében

2017.01.04

A 2016-os év utolsó hetében Fejér megye egész területére igaznak mondható, hogy már jóval kevesebben látogatták meg háziorvosukat az influenza gyanús tünetekkel, mint korábban.

Nyílt Próbaérettségi napot tartanak a Corvinus székesfehérvári campusán

2017.01.03

A Studium Generale – a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi-előkészítője – februárban ingyenes próbaérettségit tart Fehérváron.

18 csapat jutott tovább a megyei vetélkedő döntőjébe

2017.01.03

A Fejér Megyei Önkormányzat „A mi kincsesládánk” címmel hirdetett Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok Ismereti Vetélkedőt Fejér megyében. A kétfordulós vetélkedőt az önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen a Földművelésügyi Minisztérium sikeres HUNG-2016 pályázatán elnyert 3 millió forintos pályázati támogatásból szervezik meg.