Aktuális

Fojtek Olivér 2018 első fehérvári kisbabája – kötvénnyel ajándékozták meg a családot

2018.01.02

Fojtek Olivérnek hívják a 2018-as év első fehérvári kisbabáját, aki január elsején hajnali 4 óra 25 perckor látta meg a napvilágot. Olivér 3 kg 81 dekával és 52 cm-es magassággal, a család harmadik gyermekeként született, otthon másfél éves és három éves testvére is várja. Az év első babáját a város idén is egy kötvénnyel ajándékozta meg, melyet Székesfehérvár polgármestere adott át az édesanyának.

Újévi szerencsehozó lencse - január 1-jén a fehérvári Palotai kapu téren

2017.12.31

Január 1-jén a hagyományokhoz híven idén is szerencsehozó újévi lencsével várják a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren, hogy a fehérváriak közössége sikeres, gazdag és szerencsés esztendőt tudhasson magáénak 2018-ban is.

Uszodafelújítással folytatódnak Dunaújváros vízi fejlesztései

2017.12.29

A városi uszodának többek közt a tetőszigetelése, a homlokzata és a burkolatai is megújulnak, akárcsak az előcsarnok, az öltözők és a gazdasági területek.

65 szolgálati gépjárművet kapott Fejér megye

2017.12.28

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7,5 évről 5 évre csökkent.

Ezek voltak 2017-ben a város nagyobb útfelújításai Székesfehérváron

2017.12.28

2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik.

Gólrekorddal lépett még feljebb a táblázaton a Fehérvár AV19

2017.12.27

Az EBEL harmadik helyén álló és második legtöbb gólt ütő csapata, a Linz újabb gólzáporos meccset játszott - csak éppen ezúttal kapták a gólokat az osztrákok, mégpedig a Fehérvártól! A szezonban először jutott öt gól felé, rögvest nyolcat ütött a Volán - de igazából csak a véghajrában lett sima a győzelem egy kiváló mérkőzésen. Hári János és Erdély Csanád is duplázott a fehérváriak közül.

Az ünnepi rohanás idején különösen fontos: tartsuk be a megengedett sebességet!

2017.12.23

Tavaly április óta működik az ország útjait felügyelő Véda rendszer. Az idei év közepéig országosan 15,5 milliárd forint büntetést szabtak ki a kamerák képe alapján, de vajon csökken-e a „nagyobb felügyelet” hatására a balesetek száma?

Korszerű felszerelések a Fejér megyei önkéntes tűzoltóknak

2017.12.22

Huszonöt önkéntes tűzoltó egyesület és két járási mentőcsoport vett részt eredményesen az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek idei országos pályázatán Fejér megyéből.

Fejér megyében egyszerre négy kormányablakban nyílik NAV ügyfélszolgálat

2017.12.22

2018. január 3-ától Enyingen, Gárdonyban, Móron és Martonvásáron is lehetősége lesz a megyében élőknek, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal kormányablakaiban intézzék adóügyeiket.

Több mint 300 tonna élelmiszer gyűlt össze az Adni Öröm! jótékonysági akcióban

2017.12.21

Több mint 300 tonna élelmiszer gyűlt össze a Máltai Szeretetszolgálat idei Adni Öröm! jótékonysági akciójában. A felajánlásokból 34 ezer ajándékcsomag készül.

Kilenc új rendőrautót kap a Dunaújváros

2017.12.21

Új járőrgépjárműveket adott át Fejér megye rendőrfőkapitánya. A hatvanöt új rendőrségi autóból kilencet kap Dunaújváros.

Gondozásban élő gyermekeket ajándékozott meg a Fejér megyei Kormányhivatal

2017.12.20

„Kis karácsony, nagy karácsony…” énekelte csengő hangon a műsort adó gyermekek közül a legkisebb a Megyeháza Dísztermének patinás falai között.

Ingyenes a parkolás Székesfehérváron az ünnepek alatt

2017.12.20

Már december 18-án, hétfőtől, egészen 2018. január 1-ig, hétfőig díjmentes a parkolás Székesfehérváron.

Új helyen intézhetik a fejér megyeiek lakástámogatási ügyeiket

2017.12.19

2017. december 18-tól a Székesfehérvár, József Attila utca 42. szám alatti irodaépületbe költözik át a lakástámogatási ellátások szakterület ügyintézése, az eddigi megszokott Deák Ferenc utca 7-9. szám alól.

Bűnmegelőzés a mesék erejével

2017.12.18

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

A szamárköhögés az újszülöttekre veszélyes betegség

2018.01.02

A szamárköhögés, bár kötelező védőoltás van ellene, az újszülöttekre és csecsemőkre veszélyes betegség - mondta a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy két újszülött kaphatta meg a betegséget.

Fejlesztené a hazai orvostechnológiai ipart a kormány

2017.12.30

Fejleszteni szeretné a magyarországi orvostechnológiai ipart a kormány - derült ki a Magyar Közlönyből.

A szél nem várt vízkeresztig - elszállították Székesfehérvár karácsonyfáját

2017.12.29

Hajnalban az erős szél feldöntötte a város karácsonyfáját, személyi sérülés szerencsére nem történt, de a bontást előbbre kellett hozni. A tűzoltóság és a Városgondokság munkatársai lebontották és feldarabolták a fenyőt.

A gyerekpezsgőknél mindent rendben talált a Nébih

2017.12.28

A laboratóriumban a színezék, cukor- és édesítőszer-tartalmat, a habzó italoknál pedig a tényleges alkoholtartalmat vizsgálták, és ellenőrizték, hogy a termékek jelölése megfelel-e a jogszabályoknak.

A Szent György Kórház Gyermekosztályának gyűjtenek a Fejér megyei vadászok

2017.12.27

Jótékonysági vadászatot szervez december 27-én az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei szervezete. A vadászok nem először fognak össze egy jó ügy érdekében, ismét a Szent György Kórház Gyermekosztályának gyűjtenek.

Szabálytalanul kedvezett egyes kgfb-ügyfeleinek az Allianz

2017.12.27

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forintra bírságolta az Allianz Hungária Biztosítót, és arra kötelezte, hogy változtassa meg a január elejétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját, mert a biztosító szabálytalanul kedvezett egyes ügyfeleinek.

Csodákkal és varázslattal vár a székesfehérvári szimfonikusok újévi koncertje

2017.12.23

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi illúziók című hangversenye csodákkal, varázslattal és színes, könnyed, egyben tartalmas programmal várja a közönséget január elsején este a Vörösmarty Színházban. A Dubóczky Gergely által dirigált koncert díszvendége a székesfehérvári kötődésű Eugen Doga, UNESCO-díjas moldáv zeneszerző.

A Székesfehérvári Járási Hivatalban karácsonyoztak a Szent Kristóf Ház lakói

2017.12.22

Lassan ismét eltelik egy év, és napokon belül ránk köszönt a karácsony. A Székesfehérvári Járási Hivatalnál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szent Kristóf Ház lakóit meghívják a hivatal dolgozói egy kis beszélgetésre, vendégül látják, megajándékozzák őket.

Orvosi ügyelet az ünnepek alatt Székesfehérváron

2017.12.22

Az ünnepek alatt a Seregélyesi úton az Orvosok Házában tartanak ügyelet a háziorvosok december 24-én, 25-én és 26-án is. Munkanapokon a város háziorvosi rendelőiben a megszokott rend szerint rendelnek az orvosok. (A helyettesítések miatt a rendelők telefonszámán érdemes érdeklődni indulás előtt.)

Újszülötteknek melegítő- és újraélesztő asztalt vásárolt Dunaújváros

2017.12.21

A támogatásoknak köszönhetően megvásárolhatta a Szent Pantaleon Kórház az újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztalt, amelyet a mai napon már szolgálatba is állítanak a szülészeti osztályon.

Karácsonyi ajándékozás a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán

2017.12.21

Az ápolást igénylő kisgyermekek és szüleik számára szerveztek karácsonyi ünnepséget csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályán. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen ismét a Mits család, Péter, Gergő és Marci varázsolt csodálatos hangulatot dalaikkal.

Dobozokba rejtett szeretet a fejér megyei gyermekotthonokban

2017.12.20

Csaknem kétszázhatvan ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére.

Jók a tapasztalatok a Fejér megyei kitelepült vendéglátó üzletekről

2017.12.19

A téli, szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések tapasztalatai alapján javult az élelmiszerforgalmazók szabálykövetése.

15 milliárd forintos autóipari beruházást adtak át Móron

2017.12.19

Az Adient prémium kategóriás üléseket állít majd elő új gyárában, ahová kétszáz új munkatársat is felvesznek a következő időszakban.

Országossá vált a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomagosztás

2017.12.18

A csomagokat havonta egyszer osztják, s a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték a csomagonkénti ráfordítást.