Aktuális

Ötvenéves magyar vállalat fejleszti üzemét Dunaújvárosban

2018.01.17

A háztartási gépeket gyártó Momert kapacitásbővítő és korszerűsítő beruházásától a versenyképesség növekedését is várják.

Nagycsoportos ovisokat és szüleiket várják a fehérvári Németh László Iskolába

2018.01.16

A Németh László Általános Iskolában, január 17-én, szerdán délután ötkor szülőknek tartanak fórumot a tanórákon kívüli foglalkozásokról és közben különböző játékokkal gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról.

El kell öblíteni a szelektívbe dobható csomagolási hulladékot

2018.01.15

A hulladékgazdálkodás is minduntalan változik. A Depónia Nonprofit Kft. ez év elejétől a szelektív hulladékok elszállításában vezetett be módosítást: már kizárólag csak csomagolási hulladékok helyezhetők el a családi házaknál lévő kék színű edényekbe. Azok is csak tisztán!

Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sztárfellépőkkel

2018.01.15

Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

Fehérvári bormustra a Szent István teremben

2018.01.14

A III. Nagy Fehérvári Bormustra volt szombaton kora este a Szent István Művelődési Házban.

Álarc és elegancia - Városi Diákbál a székesfehérvári Szent István-teremben

2018.01.13

A Székesfehérvár különböző iskoláiba járó diákok a báli hagyományoknak megfelelő módon, elegáns körülmények között szórakoztak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István-termében. Az este igazán a fiatalokról, a fiataloknak szólt, hiszen a programot a Városi Diáktanács közreműködésével, véleményük figyelembevételével szervezték.

Díjat vehetett át a székesfehérvári alumíniumsajtoló

2018.01.12

Bár még csak az első háromnegyedév adatai állnak rendelkezésre, tavaly 4 százalék fölött bővülhetett a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a "Díj a sikeres vállalkozásokért" díjátadó rendezvényen.

Országszerte megemlékezéseket tartanak a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából

2018.01.12

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából. A budai Várban szentmisét, koszorúzást tartanak, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban - amely a hétvégén ingyenesen látogatható - többek között második világháborús haditechnikai eszközök is megtekinthetők.

Természetismereti, turisztikai, országismereti vetélkedőt szerveznek Seregélyesen

2018.01.11

A Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola legnagyobb versenye az Indulj el egy úton… című természetismereti, turisztikai, országismereti vetélkedő.

Új parancsnokot avattak az ÖHP élére Székesfehérváron

2018.01.11

Átadta Korom Ferenc vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság vezetését Huszár János altábornagy, az eddigi parancsnok, aki a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese lesz.

Pusztaszabolcs után Móron lesz megtalálható a szűrő kamion

2018.01.10

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában továbbra is működik, de a mobil állomáson is várják a hölgyeket.

Húszpontos hátrányból fordított a Fehérvár

2018.01.10

Az Alba Fehérvár húszpontos hátrányt ledolgozva verte meg hazai pályán a török Demir Insaatot a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének második fordulójában.

Akár a jogosítvány megszerzésében is segít a Vöröskereszt, Fejér megyei fiatalok jelentkezését várják

2018.01.09

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Véget ért a rendkívüli tanítási szünet Polgárdiban

2018.01.08

Véget ért a múlt heti rendkívüli iskola szünet, a diákoknak január 8-án megkezdődik a tanítás. Öt osztály új helyre költözött.

Negyedik alkalommal lesz Városi Diákbál Székesfehérváron

2018.01.08

Január 12-én pénteken a Szent István Művelődési Házban lesz a IV. Városi Diákbál, melyen Székesfehérvár különböző középiskoláiba járó diákok találkoznak egymással. A báli mulatáság éjfél után after partyval folytatódik a Petőfi Kultúrtanszéken. A bálra még jelentkezhetnek önkéntesnek a középiskolások!

Megkülönböztető jelzés az utakon: mit (ne) tegyünk?

2018.01.16

Az előzékeny vezetés a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek közelében fokozottan igaz. Hogyan járunk el megfelelően? És a jelzést használó jármű minden szabályt figyelmen kívül hagyhat-e?

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét

2018.01.16

Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A Dal 2018 - Szombaton lesz az első válogató

2018.01.15

Szombaton indul A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának első adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.

Megérkezett a hó Fejér megyébe

2018.01.14

Sokan várták, sokan nem örülnek neki, de tagadhatatlan tény, hogy a hétvégére friss hó lepte meg a megye lakóit.

Megtörtént a velencei Bence-hegyi torony műszaki átadása

2018.01.13

A munkálatok végére értek, úgy tűnik, végre befejeződött a kivitelezés. Az átadásra sem kell már sokáig várni.

A napokban megérkeznek a megemelt nyugdíjak

2018.01.12

Elkezdődik a megemelt nyugdíjak kézbesítése, a pénz a napokban megérkezik az idősekhez - mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

Csipkecsodákból nyílik kiállítás Székesfehérvár Tolnai utcai Tagkönyvtárban

2018.01.12

Január 15-én, hétfőn 17 órakor nyílik az esztendő első kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában, ahol Gergő Katalin vertcsipke alkotásait láthatják a hónap végéig a látogatók. A tárlat megnyitóján Gergő Katalin nemcsak bemutatja saját készítésű alkotásait, hanem be is mutatja a csipkeverés érdekességeit.

Újra kinyitott a technikumi kisposta Dunaújvárosban

2018.01.11

Az önkormányzat támogatásával, a DVG Zrt. és a posta együttműködésével január 2-án újra kinyitott a kisposta a Technikum városrészben.

Fejér megye ismét átlépte a járványos küszöbértéket

2018.01.11

Az influenza-szerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya járási népegészségügyi osztályonként változik, de mindenhol emelkedés tapasztalható.

Húsz éves a folyamatosan fejlődő Család és Nővédelmi Központ Fehérváron

2018.01.10

A Család és Nővédelmi Központ a város szülészet-nőgyógyászati és ultrahang diagnosztikai szakrendelőjeként idén 20 éve várja a fehérváriakat. A kórháztól való leválás óta nagyarányú fejlesztéseket hajtottak végre és folyamatos megújulással törekszenek arra, hogy pacienseinket a lehető legmagasabb színvonalon láthassák el és új szolgáltatásokat is kínálhassanak. A jubileumról családias ünnepségen emlékeztek meg.

Január 15-től hosszabbított nyitva tartással vásárolhatnak parkolóbérletet a fehérváriak

2018.01.10

Január 15. és február 2. között meghosszabbított nyitva tartással, minden hétköznap este hat óráig várja a fehérváriakat a Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálata, hogy munkaidő után is legyen lehetőség az éves parkolóbérletek cseréjére.

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a székesfehérvári Távírda utca

2018.01.09

A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítés a végéhez közeledik, január 20. A felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

Idén tarka lesz a naptár

2018.01.08

2018-ban jóval több hosszú hétvégénk lesz, mint tavaly volt, igaz ezzel a szombati munkanapok száma is emelkedik. Nézzük, mikorra tervezzünk hosszabb hétvégi pihenést és mikorra egynapos kikapcsolódást és hatnapos munkahetet.

Kevesebb nő halna meg szívroham után, ha azt kezelést kapnák, amit a férfiak

2018.01.08

A szívrohamon átesett nők közül kevesebb halna meg, ha ugyanazt a kezelést kapnák, mint a férfiak - idézett a BBC hírportálja egy hosszú távú, nagy létszámmal végzett tanulmányt.

Jelentősen nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

2018.01.07

Az elmúlt évek ösztönző kormányzati intézkedéseinek is köszönhetően 2010 és 2017 között 138 ezerről csaknem 300 ezerre nőtt az egynapos sebészeti ellátások száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.