2024.04.20, Szombat
Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek
szekesfehervar.hu

Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

szekesfehervar.hu

2020.05.31. 22:00

A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.

Hirdetés

A Hősök Napján, május utolsó vasárnapján azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták Magyarországért. Székesfehérváron hagyományosan több helyszínen tartottak néma koszorúzást ezalkalomból.

 

 

A megemlékezések az Óvoda utcai Holokauszt-emlékműnél kezdődtek, ahol Lehrner Zsolt alpolgármester, Földi Zoltán önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Erdődi Zsolt ezredes koszorúztak.

 

 

A Rác temetőben Lehrner Zsolt alpolgármester és Szigli István önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Vasvári Géza és Elekes Csaba ezredesek hajtottak fejet a hősök emléke előtt.

 

 

A Hosszútemetőben Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Beregi Csaba, Somogyi Zoltán és Topor István ezredesek helyezték el az emlékezés virágait.

 

 

A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss László ezredes, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete emlékeztek a hősökre.

 

 

A pénteki koszorúzások sora a Vásárhelyi úti Repülős és Ejtőernyős emlékműnél zárult, ahol Viza Attila önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Szűcs Pál ezredes, az Albatrosz Repülő Egyesület és a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete koszorúztak.

 

 

A Hősök napi megemlékezések a hétvégén folytatódnak.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeMagyar HonvédségmegemlékezésHősök Napja