2024.04.25, Csütörtök
Tovább bővülhet az önkormányzat által támogatott védőoltások köre
szekesfehervar.hu

Tovább bővülhet az önkormányzat által támogatott védőoltások köre

szekesfehervar.hu

2020.02.19. 20:00

Székesfehérvár képviselőtestülete a 2020-as költségvetés elfogadásakor döntött arról, hogy amellett, hogy továbbra is biztosítja a HPV elleni oltóanyag beszerzését a 12 éves fiúgyermekek részére, a most készülő Kégl György Oltástámogatási Program keretében további támogatást nyújt a fehérvári családoknak a nem kötelező védőoltások beszerzéséhez.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban folyamatosan bővül azon támogatott védőoltások köre, amelyeket az állam vagy az önkormányzat részben, illetve egészben már finanszíroz. Székesfehérvár esetében jelenleg az Önkormányzat támogatásával 9 komponensű oltóanyaggal oltják HPV ellen a fiúkat. A 2020-as költségvetésben több mint 25 900 000 forint szerepel az oltóanyag beszerzésére. A lányok esetében az állam biztosítja az ingyenes lehetőséget. A bárányhimlő elleni oltás pedig szintén az állam finanszírozásával októbertől vált kötelezővé és ingyenessé.

Székesfehérvár Önkormányzata az idei évben további támogatást nyújt a védőoltások rendszeréhez. A 25 millió forintos keretösszeggel gazdálkodó Kégl György Oltástámogatási Program részletes kidolgozása már javában zajlik. Ennek keretében a város a székesfehérvári családok számára a gyermekeknek ajánlott védőoltások megvásárlásához nyújt anyagi segítséget.

A közgyűlés elé várhatóan áprilisban kerülő előterjesztésben már szerepel a támogatás formája, mértéke és eljárási rendje is, az új támogatási formát júliustól vezetnék be.

Addig is azt kérik, hogy felelősen gondolkodva a szülők tartsák szem előtt a gyermekek egészségét. A gyermekorvosok ajánlásait figyelembe véve időben, a gyermekek életkorának megfelelően döntsenek az ajánlott oltások beadatásáról.

AktuálisvédőoltástámogatásSzékesfehérvár