2024.03.28, Csütörtök
Fentről Fehérvár - megnyitott az óriáskerék a Zichy ligetben
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Fentről Fehérvár - megnyitott az óriáskerék a Zichy ligetben

szekesfehervar.hu

2019.09.20. 20:36

December végéig található Fehérvár Belvárosában az a 35 méteres óriáskerék, amely pénteken délutántól minden nap várja a látogatókat. Az új látványosság első utasai az Európai Mobilitási Hét keretében megmérkőzött legügyesebb és legmobilisabb osztályok voltak. A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter.

Hirdetés

Az óriáskerék saját Facebook felületén folyamatosan aktuális információkkal, szép fotókkal, nyereményjátékokkal várják a látogatókat, és maguk az utasok is megoszthatják majd itt élményeiket másokkal. 

Nyitvatartás:

hétfőtől csütörtökig: 14.00 – 20.00 óráig
pénteken: 14.00 – 22.00 óráig
szombaton: 10.00 – 22.00 óráig
vasárnap: 10.00 – 20-00 óráig

Jegyárak:

Felnőtt: 2.000 Ft
Fehérváriaknak (lakcímkártyával): 1.500 Ft
Gyermek (140cm alatt): 1.000 Ft
Csoportos (4 felnőtt): 7.000 Ft

Pénteken délutántól egészen december 31-ig már bárki a magasba emelkedhet a Zichy ligetben. A székesfehérváriak számára igazi nosztalgiát ígérő látványosság, a Belváros kapujában felállított 35 méter magas óriáskerék megnyitóján dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a pörögni vágyókat: „Köszönöm szépen az üzemeltetőnek, hogy gondolt a városunkra, és megépült itt is ez a kerék. Bízom benne, hogy sokaknak arcára fog mosolyt csalni, amint madártávlatból látja a mi gyönyörű Belvárosunkat, a MOL Aréna Sóstót vagy éppen a várost körülvevő tájat. Kívánok mindenkinek sok, szép, magasban töltött percet!”

 

 

A polgármester beszédében buzdította a várakozókat, hogy minél több képet készítsenek, és ezeket osszák is meg a közösségi médiában. „Kerekezésre fel!” – mondta Németh Károly, az üzemeltető Karma Production Kft. képviselője, mielőtt megnyitotta az érdeklődők előtt az óriáskerék kapuját.

 

 

Székesfehérváron elsőként az Európai Mobilitási Hét Legmobilisabb osztálya, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 6.c diákjai gyönyörködhettek városi panorámában. Velük együtt az elsők között élvezhette a látványt a versenyen második helyezést szerzett 7.c osztály, a harmadik helyezett, a Kossuth Lajos Általános Iskola 6.b osztálya, valamint a Németh László Általános Iskola 8. osztályos csapata is.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeZichy ligetóriáskerék