2024.04.19, Péntek

Lezárult a felcsúti "Egészségügyi Központ felújítása” projekt

MTI OS

2018.09.23. 14:45

Az 53,39 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént a felcsúti fogorvosi rendelő kialakítása, az alcsútdobozi orvosi rendelő épületének felújítása, valamint a szolgáltatáshoz szükséges eszközök, bútorok beszerzése.

Hirdetés

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.
 A TOP-4.1.1 kódszámú, az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívás keretében Alcsútdoboz Település Önkormányzat lehetőséget kapott a helyi alap egészségügyi szolgáltatás épületének és eszközparkjának korszerűsítésére. A projekt keretében Felcsúton fogorvosi rendelő került kialakításra, Alcsútdobozon pedig az Egészségügyi Központ került felújításra.
Felcsúton a funkcionális hiányosságok miatt új rendelő került kialakításra, hogy a település lakosai helyben is hozzáférjenek a magas színvonalú fogorvosi alapellátáshoz. Itt beszerelésre került egy röntgengép is, melynek külön helyiséget alakítottak ki. Vizes blokkot, elektromos szerelést, helyreállítási munkákat tartalmazott a projekt.
Alcsútdobozon a felújítás során megtörtént a burkolatok, nyílászárók cseréje, épületgépészeti átalakítások (víz, fűtés), új szaniterek felszerelése, új, épületen belüli elektromos hálózat kiépítése, külső homlokzati hőszigetelés készítése, bejárat felújítása, akadálymentesítése. A szigetelés, nyílászárók cseréje, a modern épületgépészeti megoldások hozzájárulnak az épület fenntartási költségeinek csökkentéséhez.
A projekt keretén belül orvosi eszközök és bútorok is beszerzése kerültek mind a felcsúti, mind az alcsútdobozi rendelő vonatkozásában.

AktuálisFejér megyefelújításFelcsútSzéchenyi 2020Egészségügyi Központ