2024.04.20, Szombat

Sztárvendégek, vitorlások és alakreform az idei fehérvári Sportmajálison

szekesfehervar.hu

2018.04.24. 18:00

A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális május 1-jén kedden. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói és különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Rubint Rékával is. Az idén Vizisport Majálissal is kiegészül a program Csónakázó tónál.

Hirdetés

 

A Sportmajális részletes programját ITT találja!

Székesfehérvár évek óta sporttal ünnepel május elsején: a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ ezen a napon megtelik amatőr és profi sportolókkal. A hagyományos felvonulás reggel 9 órakor indul a Petőfi-szobortól a Bregyóig a Band of StreetS zenekar kíséretével. A Bregyó atlétikapályán az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója után, 10.45-kor lesz az ünnepélyes megnyitó. Újdonság, hogy idén a Sportmajálison adják át a város sportdíjait is. Idén is Fehérvárra érkezik Rubint Réka, aki alakreform edzéssel hozza formába a fehérváriakat 11 órától.

 

 

„Izgalmas, hosszú hétvége elé nézünk ismét Székesfehérváron. A Florália tavaszköszöntő ünnep után, május 1-jén kedden hagyományosan Székesfehérváron már hosszú évek óta a munka ünnepét egy nagyon kemény munkával, a sporttal ünnepeljük. Ez a sport ünnepe is egyben városunkban, hiszen az elmúlt években dinamikus és folyamatos sportcélú fejlesztések történtek, akár a megépült csarnokokra, fitneszparkokra, sportpályákra gondolunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez még mindig kevés, hiszen a székesfehérváriakban hihetetlenül nagy a mozgáskedv, ami örvendetes, ez csúcsosodik ki a Sportmajálisban is.” - mondta el az idei eseményről Brájer Éva alpolgármester. Hozzátette, hogy mindig van valami újdonság, változás, mindig jönnek nagy nevek a városba május 1-jén.

 

 

Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. rendezvényszervezője elmondta, hogy közel 50 kitelepülő lesz, számos sportklub és egyesület képviselteti magát a Bregyó közben. A Csónakázó tónál is számos programmal készülnek, a tó mellett gyerekjátszó, kézműves sarok lesz, a megújult Csónakázó tavon pedig változatos sportolási lehetősége lesznek csónakokkal, evezőhajókkal.

A Vizisport Majálison olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint például Rakonczai Gábor 300 kg-os kenuja, amivel átevezte az Atlanti óceánt, illetve Fa Nándor kéttonnás gumimotorosát is be fogják mutatni.

A "gumimotoros" a Spirit of Hungary földkerülő versenyen a rajtnál és a célnál segédkezett. Varga Lajos a Nelson nevű hajóját hozza el, azt a 8 méter hosszú vitorlást, amivel 2017-ben nyerte meg a Balaton kerülő szóló egytestű vitorlásversenyt és ezzel a hajóval tartja a Keszhely – Kenese sebességi rekordot is.

AktuálisSzékesfehérvárCsónakázó-tósportmajálisRubint RékaBregyó-közi Regionális Atlétikai Központ