2024.04.16, Kedd
Életmentés másképp
Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Életmentés másképp

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.03.26. 16:00

Önkéntes véradást szervezett a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyeszékhely Városgondnoksága március 23-án, pénteken a Civil Központban.

Hirdetés

A már hagyományos kezdeményezéshez idén a járási mentőcsoport tagjaként a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is csatlakozott. Az önkéntes tűzoltók kiállították saját technikai eszközeiket, védőruházatukat, és minden érdeklődőt tájékoztattak a szervezet hivatásáról, célkitűzéseiről.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve szervezett véradáson a korábbi évek hagyományait követve Udvardi János tűzoltó alezredes, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, a kezdeményezés egyik szervezője, valamint Németh Gábor, a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője adott elsőként vért. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy véradás alkalmával 450 milliliter – egy egység – vért vesznek le, ezt később három részre bontják, így egy véradással tulajdonképpen három ember életét menthetik meg a véradók. Megragadva a lehetőséget a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjaként több hivatásos tűzoltó és a Városgondnokság munkatársai is adtak vért.

A rendezvénnyel összekötve a vöröskereszt vércukor- és koleszterinszint-mérést tartott. Az idén tíz éves Fehérvári Tűzoltó Egyesület feladatáról és célkitűzéseiről Koppán Viktor Dávid, egyesületi elnök, valamint Antal István méhészmester, önkéntes tűzoltó tájékoztatta a résztvevőket.

A délelőtti rendezvényen összesen ötvennégyen adtak vér

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárMagyar VöröskeresztvéradáséletmentésSzékesfehérvári Katasztrófavédelmi KirendeltségÖnkéntes véradás