2024.04.16, Kedd

Tájékoztató a kormányablakok meghosszabbított nyitva tartási idejéről

Fejér Megyei Kormányhivatal

2018.02.28. 15:15

Csak érvényes személyi okmányokkal szavazhatunk április 8-án. Meghosszabbítják a kormányablakok nyitva tartási idejét az országgyűlési képviselők 2018. évi választásával összefüggésben, április 6. és április 8. között.

Hirdetés

Magyarország köztársasági elnöke április 8-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását.

A szavazás napján, a szavazóhelyiségben az a választópolgár adhatja le voksát, aki a névjegyzékben szerepel, és érvényes okmánnyal - személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel – igazolja személyazonosságát, valamint a lakcímkártyával a lakcímét és személyi azonosítóját.

A lejárt érvényességű okmányokkal rendelkezők nem szavazhatnak, őket a szavazatszámláló bizottság köteles visszautasítani. A választások zavartalan lebonyolítása érdekében, a választójog gyakorlását biztosítandó, a kormányablakok az április 6. és április 8. közötti napokon (péntektől vasárnapig) meghosszabbított nyitva tartási idővel, reggel 7 órától 19 óráig az ügyfelek rendelkezésére állnak, a személyazonosításra alkalmas okmányok megújítására, kiváltására, cseréjére és pótlására irányuló ügyintézés érdekében.

AktuálisKormányablaknyitvatartásszavazásszemélyi okmányokválasztópolgár