2024.03.29, Péntek

A Szent György kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya a K&H gyógyvarázs támogatásával kezdi az évet

Well PR Ügynökség

2018.02.23. 17:00

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően.

Hirdetés

Az összesen több mint 8 millió forint sorsáról a helyi közösségek döntöttek, akik több mint 220 ezer szavazatot adtak le online és a K&H bankfiókokban. Így kaphat új szemészeti eszközöket a Szent Rókus Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelése, amikkel könnyedén kiszűrhetők a kizárólag gyermekkorban korrigálható szemészeti elváltozások is. A területi pályázat nyertesei mellett a K&H munkatársainak felajánlásából további két fővárosi intézmény is a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott.

 

 

Országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény – 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat - kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően. Az összesen több mint 8 millió forint támogatás sorsáról a helyi közösségek dönthettek: az intézményekre két hónapon keresztül lehetett leadni a voksokat a K&H bankfiókjaiban és a khgyogyvarazs.hu oldalon keresztül.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy az ország teljes területén olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás ismét bebizonyította, hogy a gyermek gyógyulása sokaknak szívügye, hiszen összesen 220 ezer voks érkezett. Az összefogásnak és a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően most egyszerre 23 intézmény fejlesztésével indíthatjuk az évet. A pályázóknak egy támogatási év során több esélyük is van a megjelölt eszközök elnyerésére, így a pályázatok kidolgozottsága alapján munkatársaink felajánlásának köszönhetően további két intézményt is köszönthettünk a területi pályázat nyertesei mellett” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A nyertes intézmények között van a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelése is, így az intézmény a szemészeti szűrésekhez elengedhetetlen eszközökkel gazdagodik. Az elnyert műszerekkel a szem azon elváltozásai is időben felismerhetők, amelyek kizárólag gyermekkorban gyógyíthatók.

„Kevesen tudják, hogy a látásfejlődésben a gyermekkor a leginkább meghatározó, ezért már csecsemőkortól ajánlottak a rendszeres, teljes körű szemészeti vizsgálatok. Ma már számos gyermekkori szembetegség korrigálható, ha időben megkezdjük a kezelést, sajnos azonban gyakran tapasztaljuk, hogy a felnőttkori gyengén látás valójában a gyermekkorban fel nem fedezett, és így időben nem kezelt tompán látás következménye. De ilyen a gyermekek 23 százalékát érintő térlátás hiánya is, ami 98 százalékos aránnyal kezelhető lenne gyermekkorban” – emelte ki dr. Szalai Ildikó, a Szent Rókus Kórház és Intézményei Gyermekszemészeti Szakrendelésének vezetője.

 

Az összesen több mint 8 millió  forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

 

A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következők:

 

Kecskemét

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály

Baja

Bajai Szent Rókus Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály

Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Gyermek Rehabilitációs Osztály

Veszprém

Csolnoky Ferenc Kórház, Gyermekgyógyászati Centrum, Gyermek Diabetológiai Szakrendelés

Sopron

DORLE GYÓGYKUCKÓ Egészségügyi Szolgáltató BT.

Balassagyarmat

Dr. Kennessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Gyermekosztály

Székesfehérvár

Fejér Megyei Szent György Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Berettyóújfalu

Gróf Tisza István Kórház, Gyermekosztály

Gyöngyös

Gyöngyös Mentőállomás

Gyula

Gyula Mentőállomás

Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Csecsemő- és Gyermekosztály

Nagykanizsa

Kanizsai Dorottya Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály

Lengyeltóti

Lengyeltóti Mentőállomás

Makó

Makó Mentőállomás

Budapest

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gyermek Idegsebészeti Osztály

Pilisvörösvár

Pilisvörösvár Mentőállomás

Komárom

Selye János Kórház, Gyermeknőgyógyászati Szakrendelés

Mátészalka

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Gyermekellátás

Budapest

Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szülészeti és Nőgyógyászati profil Újszülött Részleg

Budapest

Szent Rókus kórház. és Rendelőintézet, Gyermekszemészeti szakrendelés

Szentlőrinc

Szentlőrinc Mentőállomás

Szilsárkány

Szilsárkány Község Védőnői Szolgálata

Budapest

XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata

 

Ezeken az eszközökön kívül a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott a Józsefváros Mentőállomás és a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata is. A támogatás a K&H 600 munkatársának köszönhető, akik a karácsonyi dolgozói vásárukon befolyt összeget, összesen több mint 700 ezer forintot ajánlottak fel a gyermekegészségügy megsegítésére. Így a Józsefváros Mentőállomás modern betegőrző monitorral, a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat új digitális csecsemő mérlegekkel végezheti a legkisebbek ellátását.

 

 

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 619 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 14 évben összesen 390 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét.

 

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 46 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

AktuálisSzent György kórház Szülészeti és Nőgyógyászati OsztályK&H gyógyvarázs program