2024.04.20, Szombat
Két új egyesülettel bővült az önkéntes tűzoltók köre Fejérben
Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Két új egyesülettel bővült az önkéntes tűzoltók köre Fejérben

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.02.07. 20:05

Önkéntes tűzoltó egyesületek konferenciáját tartották a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 6-án, kedden délután.

Hirdetés

A rendezvényen tizenhárom szervezet több mint húsz képviselője vett részt. A megbeszélésen értékelték az elmúlt esztendő beavatkozásait, szó volt a közeljövő feladatairól és a fejlesztési lehetőségekről.

Az értekezleten Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes megköszönte az önkéntes tűzoltók 2017-ben is tanúsított helytállását, és kiemelte a rendszeres, napi kapcsolattartás fontosságát, amely az elmúlt évben is eredményes együttműködéshez vezetett.

Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő az elmúlt esztendőt összegezve kiemelte: 2017-ben a korábbi évhez képest másfélszer több tűzesetnél avatkoztak be a tűzoltók, amely a tavaszi szárazságban keletkezett szabadtéri tüzekkel hozható összefüggésbe. Emellett a műszaki mentések száma is csaknem harminc százalékkal nőtt, amely elsősorban a szélsőséges időjárással, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal és szélviharral függ össze. Ezeknek a káreseteknek a kezelésében, felszámolásában nagy szerepet vállaltak az önkéntes tűzoltó egyesületek is, és több alkalommal elsőként érkeztek ki a helyszínre, ahol az elsődleges felderítésükkel, beavatkozásaikkal segítették a hivatásos tűzoltók munkáját. Az alezredes kiemelte, hogy a tavalyi konferencia óta eltelt egy évben újabb két önkéntes tűzoltó egyesület - a bodajki és a martonvásári - alakult Fejér megyében, idén pedig Bicskén tervezik hasonló szervezet alapítását.

A rendezvényen szó volt még az idei gépkocsifejlesztési lehetőségekről, az egyesületek tűzoltásvezetőinek a középfokú szakmai képesítés megszerzésére irányuló tanfolyam szervezéséről és a pályázati lehetőségekről.

AktuálisFejér megyeegyüttműködésönkéntes tűzoltók fejlesztés