2024.03.29, Péntek

Jó ütemben halad a Sóstói Stadion építése

okkfehervar.hu

2018.02.24. 20:40

21 méter magas, mintegy 10.000 négyzetméter az alapterülete és az UEFA, valamint az MLSZ legmagasabb követelményeit is teljesíteni fogja az épülő Sóstói Stadion.

Hirdetés

A stadionban kap helyet a szintén megújuló Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja, valamint a két terület között egy hatalmas játszótér és fitneszpark is épül, több száz kerékpártárolóval igazi közösségi térré bővítve a Stadion környékét. Pénteken bejáráson nézték meg a beruházást az önkormányzati képviselők és a szurkolók képviselői.

Jó ütemben épül a stadion és környezete, három lelátórészre már a székek is felkerültek, több kiszolgálóhelyiségben pedig a burkolási munkákat is elvégezték. A képviselőtestület tagjainak és a szurkolók képviselőinek szervezett pénteken tartott bejáráson Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy a szerződésekben foglalt ütemterv szerint zajlik az építkezés. Mint mondta, a pályaépítés előtti utolsó szakaszban tart a stadion építése és egy hónap múlva megkezdődik a pályaszerkezet kialakítása is. A már szépen erősödő, előnevelt fű várhatóan április végén, május elején érkezik.

Egy igazi új közösségi tere jön létre a városnak, köszönhetően az állami forrásnak – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mint mondta, a Sóstót és a stadiont egy nagyon szép közösségi tér köti majd össze. "Nem lesz semmilyen kerítés, szabadon lehet körbejárni az épületet a játszótér és a fitneszpark felől. Bízom abban, hogy nagyon sok, jó hangulatú, sok nézőt vonzó mérkőzést fogunk látni és szurkolhatunk majd a csapatnak." – mondta Székesfehérvár polgármestere.
 

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárSóstói StadionMLSZUEFAlelátórész