2024.04.23, Kedd

Farsangoló Szakestély - Selmeci hagyományok Fehérváron a GEO-n

szekesfehervar.hu

2018.02.25. 13:11

Pénteken este rendezték a hagyományosnak számító vizsgaidőszak búcsúztató és a tavaszi félévet megkezdő Farsangoló Szakestélyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatikai Intézetének hallgatói a hosszúsétatéri kollégium Márvány termében.

Hirdetés

A szakestélyek ünnepélyes és meghitt események, melyek a Selmeci hagyományokat tisztelő bányászok, kohászok, erdészek és geodéták összetartozását erősíti.

A péntek esti Farsangoló Szakestély is a bányász, az erdész, a kohász és a geodéta himnusz eléneklésével kezdődött, gyertyafény mellett zajlik az esemény és a szabályok szerint ekkor nem lehet fényképezni sem.

 

 

A GEO péntek esti szakestélyén a város polgármestere Cser-Palkovics András és alpolgármestere Mészáros Attila is részt vett.

Székesfehérváron a GEO-n Balekkeresztelő, Hagyományőrző, Farsangoló, Firma avató, Szalag és korsóavató és Gyűrűavató Szakestélyeket rendeznek. A pénteken este rendezett Farsangoló Szakestély a vizsgák fáradalmainak kipihenésére szolgáló esemény volt.

A szakestélyek kezdetben szakmai jellegű beszélgetések voltak és a rendezvények helyszínéül annak idején a kocsmát választották, azonban a szakmai előadások veszítettek komolyságukból és a végül a mulatozás és jókedv összejövetelévé váltak. 

AktuálisSzékesfehérvárvizsgaidőszakAlba Regia Műszaki KarSelmeci hagyományGEO