2024.04.20, Szombat
Asszonyműhely, bőrös műhely, fonós nap és gyapjúszövés - programok a fehérvári kézművesekkel
Pixabay - illusztráció

Asszonyműhely, bőrös műhely, fonós nap és gyapjúszövés - programok a fehérvári kézművesekkel

okkfehervar.hu

2018.02.23. 15:20

Több témát felölelő kreatív napokkal várja az érdeklődőket és a szakma képviselőit a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a következő napokban.

Hirdetés

Pénteken délután folytatódik az Asszonyműhely, és nyitva áll a bőrös műhely is. Szombaton Fonások, fonatok, fonódások címmel szerveznek szakmai napot, míg a gyapjúszövő szakkör jövő pénteken tartja következő foglalkozását.

Február 23-án, pénteken 14.00-20.00 óra között két kreatív foglalkozásra is várja a kreativitásra és a közösségi együttlétre vágyókat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A Rác utca 27. száma alatti bázison tartja újabb foglalkozását az Asszonyműhely, ahol ezúttal folytatódik a textilmackók varrása, és új tárolókat is lehet készíteni papírdobozból, filcanyag felhasználásával. A szervezők kérik, hogy dobozt mindenki hozzon magával.
Ugyanekkor és ugyanitt nyitva tart a bőrös műhely is, ahol Hidvégi Miklós bőrdíszműves népi iparművész mester, okleveles kézműves irányításával lehet készíteni fonott kulcstartót és egyéb apró tárgyakat, karkötőket, díszeket. A szakmai segítségnyújtáshoz és az anyagköltséghez mindkét műhelyben 2.000 forint hozzájárulást kérnek a szervezők.

Február 24-én, szombaton 10.00 órától szakmai napot szerveznek a Kézművesek Házában Fonások, fonatok, fonódások címmel. Délelőtt előadások lesznek a szalag- és zsinórfonásról, valamint a kéziorsós és rokkás fonásról. Az ebédszünetet követően két csoportban zajlanak a gyakorlati foglalkozások. Gyakorolni lehet a fonást kézi orsón és rokkán, illetve a lapos és gömbölyű zsinórkészítést kézzel.

Március 2-án, pénteken 13.30-17.30 óra között a gyapjúszövő szakkör következő programjának ad otthont a Rác utcai alkotóház. A résztvevők ismerkednek a szövéssel, melyet gyakorlatban is kipróbálhatnak. Sokféle szín- és mintázási lehetőséget láthatnak, majd készíthetnek tarisznyát, székre ülőpárnát, díszpárnát, de akár szőnyeget is.  A szakköri foglalkozás díja alkalmanként 1.000 forint.


A programok iránt érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségen:

Fehérvári Kézművesek Egyesülete:
+36 20 25 929 52 vagy [email protected]

AktuálisfonáskézművesAsszonyműhelybőrös műhelygyapjúszövés