2024.03.28, Csütörtök

Új csarnokba költözik a Jancsárkert termelői és biopiac Fehérváron

szekesfehervar.hu

2018.01.06. 17:00

Ötödik éve része a város életének a Jancsárkert. Az ötödik év a jelentős változást is hoz majd: az új tulajdonos a termelői és biopiacnak a jelenlegi épület mellett új csarnokot épít, a régi piaccsarnok helyén pedig EUROFAMILY üzlet, illetve az emeleten egy modern szolgáltató Gyógyközpont épül. A Jancsárkert az ötödik születésnap alkalmából színvonalas bemutatkozó füzetet is készített.

Hirdetés

2013 tavasza óta rendszeresek a szombati termelői és biopiacok a Balatoni úton, a Jancsárkertben. A fehérváriak és a környéken élők megszerették a piacot, évente mintegy 70 ezer ember keresi fel. A piac életét színesítő, az árusokból, termelőkből álló Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület évente több rendezvényt szervez az egészséges életmód, és táplálkozás elterjesztéséért, népszerűek lettek a tavaszi és őszi Fehérvári Egészségpiacok, a Fejér Megyei Termelői Konferencia és Mustra és Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál is.

 

 

A Jancsárkert az ötödik születésnap alkalmából egy színvonalas bemutatkozó füzetet is készített. A kiadvánnyal a termelők saját gazdaságukat, termékeiket bemutatva kiléptek a vásárlóik elé, még személyesebbé téve a piaci találkozásokat és még inkább megnövelve a helyi termékek iránti vásárlói bizalmat. A színes kiadvány 33 árus portréja mellett a törzsvásárlók véleményének is teret ad, leírják gondolataikat többek között Kovács Sarolta és Demeter Bence világbajnok öttusázók, Dr. Guseo András és Dr. Kovács Krisztián főorvosok. A kiadványt, amelyet az érdeklődők a szombati piaci napokon vehetnek át, egy termelői térkép, egy piac és vásár naptár és egy gyermeknek készített színező feladvány is színesíti.

Az ötödik év a piac és az egyesület életében is jelentős változást jelent. Az új tulajdonos a jelenlegi ingatlan helyén Székesfehérvár új ékességét hozza létre. A termelői és biopiacnak a jelenlegi épület mellett új, 400 négyzetméteres piaccsarnokot épít, a régi csarnok helyén EUROFAMILY üzlet, illetve az emeleten egy modern szolgáltató Gyógyközpont épül.

Galéria

AktuálisJancsárkerttermelőbiopiacEurofamily