2024.04.19, Péntek

Természetismereti, turisztikai, országismereti vetélkedőt szerveznek Seregélyesen

feol.hu

2018.01.11. 20:00

A Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola legnagyobb versenye az Indulj el egy úton… című természetismereti, turisztikai, országismereti vetélkedő.

Hirdetés

Sajtos József igazgatótól megtudtuk, hogy több mint 360 négytagú csapat nevezett itthonról, a Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből. A verseny célja, hogy a diákok feladatok segítségével végigjárják az Országos Kéktúra útvonalát, megismerjék a Kéktúra által érintett tájakat. Köztük a 20 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság értékeit, a Magas-Tátra természeti adottságait, turisztikai célpontjait. Fel szeretnék hívni a figyelmet a hazánk rejtett kincseire is. A vetélkedő a természetismereti, történelmi, néprajzi ismeretterjesztést, a magyar turizmus és hegymászás történetének megismertetését is szolgálja, és népszerűsíti az aktív természetjárást.

 

Sajtos József iskolaigazgató

 

A Kéktúra útvonalát követő vetélkedő három írásbeli fordulója után ötven csapat jut be a döntőre, ahol harminc feladatban mérik össze tudásukat a gyerekek. A döntőt április 27-én rendezik. A verseny sikerét, komolyságát mutatja, hogy a támogatók között van többek között a Magyar Természetjáró Szövetség, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Tátrai Nemzeti Park (Szlovákia), a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyarok a világ nyolcezresein csapata, a Hazajáró című televíziós műsor és a seregélyesi helyi önkormányzat is.

AktuálistermészetismeretvetélkedőMagyar Természetjáró SzövetségSeregélyes Duna-Ipoly Nemzeti Park